Telšių „Džiugo“ gimnazijos pergalė LIK‘e @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Telšių „Džiugo“ gimnazijos pergalė LIK‘e

Kategorija: Nekategorizuota

page

 

Jau trylikti metai pavasarį Telšiuose tarp mokyklų vyksta LIK‘ai, ir šiemet varžėsi 5 mokyklos. Tarp jų ir Telšių „Džiugo“ gimnazija. Šiemet mūsų mokyklai atstovavo10 mokinių: Justas Kniuras – komandos kapitonas, Deimantė Lapinskaitė, Laurynas Janulis, Gileta Dapkutė, Edvinas Bulašas, Rūta Jogminaitė, Edvinas Brasas, Rūta Remėzaitė, Gerda Martinkutė ir Paulius Venckus. Komandai ruoštis padėjo mokytojos Inga Dokšienė ir Vilma Žutautienė. Šių metų LIK‘o tema – „Demokratija mokykloje. Pliusai. Minusai. Troškimai“. Mokyklos kovojo dėl linksmiausios ir išradingiausios vardo.

Pusfinaliams kiekviena komanda turėjo paruošti savo prisistatymą, namų darbą, klausimų priešininkų komandoms bei dovanų, ir visų darbų tema turėjo sietis su demokratija. Pirmajame pusfinalyje, kuris vyko balandžio 24 d., varžėsi VŠĮ Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija ir Telšių Luokės vidurinė mokykla. Iš šių dviejų komandų komisijai linksmesnė ir demokratiškesnė pasirodė VŠĮ Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija, kuri pateko į finalą.

Balandžio 26 d. antrajame pusfinalyje susirungė Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinė mokykla, Telšių Žemaitės ir „Džiugo“ gimnazijos. Komisija pabuvo demokratiška ir į finalą išrinko dvi komandas iš Telšių „Džiugo“ ir Žemaitės gimnazijų.

Telšių dramos teatro salėje gegužės 7d. susirungė 3 stiprios Telšių gimnazijos. Finale gimnazijų komandos turėjo pakeisti arba perkurti savo namų darbus ir į pasirodymą įtraukti kuo daugiau savo mokyklos mokytojų bei administracijos darbuotojų. Rimčiausiai į šią užduotį pažiūrėjo „Džiugo“ gimnazija, surinkusi didelį būrį savo bendruomenės narių. Viena linksmesnių rungčių buvo kapitonų užduotis, kur kiekvienos komandos kapitonas turėjo progą parodyti savo muzikinius gabumus.

Nors finale kova dėl linksmiausios ir išradingiausios komandos vardo buvo ganėtinai arši, „Džiugo“ ir Žemaitės gimnazijos ilgai rungėsi taškas į tašką. Labiausiai žiūrovams ir komisijai patiko linksmas ir šmaikštus Telšių „Džiugo“ gimnazijos namų darbas, kada iš visos salės sugūžėjo mokytojų. Daug prakaito ir įvairių emocijų išliejusi, tačiau visą save atidavusi publikai Telšių „Džiugo“ gimnazija iškovojo I vietą. II vieta teko Žemaitės gimnazijai, o III – VŠĮ Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijai.

Naudodamasi proga, noriu perduoti didžiausią padėką nuo visos „Džiugo“ LIK‘o komandos mylimoms mokytojoms Ingai Dokšienei ir Vilmai Žutautienei už sugaištą laiką, visiems mokytojams ir administracijai, dalyvavusiai finale, bei tiems, kurie atėjo ir palaikė „džiugiečius“.

Gileta Dapkutė