Netradicinė fotografijos pamoka Žemaičių muziejuje „Alka“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinė fotografijos pamoka Žemaičių muziejuje „Alka“

Kategorija: Informacija

Ieškodami būdų, kaip įdomiau organizuoti fotografijos pamokas, su mokytoja Vilma Žutautiene spalio 15 d. susirinkome į edukacinį užsiėmimą „Portretas – asmenybės atspindys“ Žemaičių muziejuje „Alka“.

Edukacinio renginio vadovė – Ikonografijos skyriaus vedėja Daiva Lukšienė. Ji supažindino mus, III klasės gimnazistus, pasiryžusius mokytis fotografijos, su portretais iš Žemaitijos dvarų paveldo. Klausėmės paskaitos apie portreto istoriją, rūšis, tapybos ypatumus, radome panašumų ir skirtumų tarp tapyto ir fotografuoto portreto. Turėjome galimybę atlikti ir praktines užduotis: pasitelkę atidumą, skaičiavome, kiek žmonių nutapyta didžiausiame muziejaus paveiksle – P.Smuglevičiaus „Agripina perkelia vyro Germaniko palaikus į tėvynę“ (1807 m.), sprendėme kryžiažodį ir dar kartą peržvelgėme visus portretus, kad įveiktume 13 klausimų. Mokiniai, greičiausiai ir tiksliausiai atlikę užduotis, gavo dovanų – „Alkos“ muziejaus įkūrėjo Prano Genio poezijos knygeles.

Renginio vadovė pasidžiaugė, kad pasinaudojama galimybe muziejuje organizuoti pamokas, ir pažadėjo, jog muziejaus „Alka“ edukacinio užsiėmimo aprašymą papildys ir mūsų fotografuotomis nuotraukomis.

Martyna Venckutė, IIIb klasės mokinė