„Metų knygos rinkimai 2013“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Metų knygos rinkimai 2013“

Kategorija: Renginiai

knyga

Visi sutinkame, kad skaitymas yra vienas reikšmingiausių prasmingo laisvalaikio praleidimo būdų. Skaitydamas žmogus gauna daug informacijos, labiau pažįsta ir suvokia savo vidinį pasaulį bei aplinką, ugdo dvasines vertybes, brandina asmenybę. Norėdami, kad jaunas žmogus susipažintų ne tik su klasikos kūriniais, bet skaitytų ir naujausią lietuvių literatūrą, nusprendėme pratęsti pernykštį projektą ir dalyvauti „Metų knygos rinkimuose 2013“.

Pirmasis mūsų renginys įvyko lapkričio 20d. per 6 pamoką gimnazijos skaitykloje. Džiugu, kad renginyje dalyvavo Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė, priminusi įvairius būdus, kaip paskatinti skaityti. Gimnazistai įdomiai ir intriguojančiai pristatė 5 šiuolaikinių lietuvių autorių knygas suaugusiems, kurios yra pasiūlytos ,,Metų knygos rinkimuose 2013“: trumpai supažindino su knygų autoriais, pateikė anotacijos, perskaitė kelis tekstų fragmentus. Renginio vedėjas Matas pakvietė visus dalyvius aktyviai įsitraukti į rinkimus. Kitas projekto renginys vyks gruodžio 11d.

Renginio organizatorės: lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Aušra Ramančauskienė, Irena Tarvainienė, Andžela Valuckienė, bibliotekininkė Janina Pronskienė