Mainų savaitė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mainų savaitė

Kategorija: Informacija

Šių metų gegužės 6-10 dienomis net šešiose Telšių miesto mokyklose vyko akcija „Mainų savaitė 2013“. „Mainų savaitė“ – tai jau trečius metus Telšių rajono mokinių parlamento organizuojama akcija, kurios metu Telšių miesto mokyklų atstovai visą savaitę mokosi kitoje ugdymo įstaigoje ir stengiasi prisitaikyti prie pakitusių sąlygų, pastebėti mokyklos pliusus ir minusus, aktyviai įsijungti į užklasinę veiklą, tinkamai reprezentuoti savo mokyklą bei įgauti naujų žinių, patirties.

Mūsų mokykloje mokėsi Telšių Vincento Borisevičiaus I ir II klasių mokiniai. Pirmą dieną juos pasitiko klasių seniūnai bei gimnazijos prezidentūra. Ilgosios pertraukos metu dalyviai prisistatė mokyklos bendruomenei bei trumpai supažindino su savo mokykla. „Džiugo“ gimnazijos prezidentūros atstovai bei klasių seniūnai ištaikė progą supažindinti „atvykėlius“ su mūsų mokykla. Buvo aprodytos visos pagrindinės mūsų gimnazijos vietos ir kabinetai. Antrąją dieną vyko debatai tema „Mainų savaitė – geriausia gimnazistų bendravimo priemonė“. Tai, sakant Vincento Borisevičiaus mokinių žodžiais, buvo įsimintiniausia ir geriausia „Mainų savaitės 2013“ tema. Tą pačią dieną vyko viktorina aktų salėje. Trečiadienį „atvykėliai“ galėjo pailsėti nuo visų renginių ir tiesiog pabūti su klasės draugais.

Kad ir kaip bebūtų gaila, viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Kaip yra sakoma, visur gerai, bet namuose geriausia. Penktadienį technologijų kabinete buvo „Mainų savaitės 2013“ aptarimas, kuriame dalyvavo artimiausi naujųjų mokinių draugai, mokyklos prezidentas Lukas Kaminskis, pavaduotoja Roma Toleikienė ir socialinė pedagogė. Buvo aptarti svarbiausi iškilę klausimai, visi papasakojo savo įspūdžius. Baigiamasis renginys įvyko Respublikos g. 32, Telšiai, II aukšto salėje. Baigiamojo renginio metu vyko finalinis viktorinos etapas. Kiekviena „Mainų savaitės 2013“ dalyvių komanda turėjo pasiruošti 5 klausimus skirtus jų mokykloje svečiavusiems mokiniams. Buvo tikrinama, kiek naujų žinių apie kitą ugdymo įstaigą įgijo moksleiviai, joje mokęsi savaitę.

„Mainų savaitė 2013“ davė daug papildomų žinių ir patirties, galinčios praversti ateityje. Linkime didžiausios sėkmės „Mainų savaitės 2013“ dalyviams.

Dalia Krauzaitė, Id klasė