Kūrybinės studijos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kūrybinės studijos

Kategorija: Informacija

ILIUSTRACIJOS

„Džiugo“ gimnazija gali didžiuotis dar viena gražia tradicija – dalyvavimu nevalstybinės vaikų ir jaunimo organizacijos – Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo – rengiamame vertimo ir iliustracijų konkurse „Tavo žvilgsnis“. Dalyvaudami šiame konkurse mokiniai ugdo dalykines ir profesines kompetencijas, praktiškai taiko sukauptas žinias. Jaunieji vertėjai gauna daug vertingų patarimų, išmoksta pasirinkti ir taikyti vertimo strategijas, redaguoti jau išverstą tekstą. Dalyvavimas konkurse suteikia mokiniams galimybę ne tik realizuoti save, bet ir padeda atskleisti kuo daugiau talentų, nes norintys gali ne tik versti, bet ir iliustruoti pasirinktą kūrinį. Geriausi darbai iš visos Lietuvos patenka į organizacijos leidžiamą knygą, praeitais mokslo metais į IV-ąją elektroninę „Tavo žvilgsnis“ knygą pateko mūsų gimnazistės Rugilės Vėlavičiūtės, IIIa, iliustracija vertimui „Puodžius“.

Dažnas vertėjas ir iliustratorius šiame konkurse dalyvauja jau nebe pirmąjį kartą, todėl galima drąsiai teigti, kad baigę gimnaziją, jie bus baigę ir kūrybines studijas. Tikėtina, kad dalyvavimas vertimo ir iliustracijų konkurse kai kuriems gimnazistams padės pasirinkti tolesnį gyvenimo kelią.

Šiemet išsiuntėme 45 įvairių klasių gimnazistų vertimus iš anglų, rusų ir vokiečių kalbų bei 6 iliustracijas. Nekantriai lauksime rezultatų.

Užsienio kalbų metodinės grupės informacija