Konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ atgarsiai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ atgarsiai

Kategorija: Informacija

Balandžio 26 d. Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione, Marijampolėje, vyko 18-ojo mokinių konkurso „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“ finalas. Jame dalyvavo 30 atrankiniuose konkurso etapuose geriausiai pasirodžiusių moksleivių. Jų tarpe buvo ir mūsų gimnazijos III b klasės mokinė, jaunoji šaulė Rita Pociūtė.

Konkurso tikslas – paskatinti mokinius domėtis ne tik Lietuvos istorija, bet ir atkreipti dėmesį į kariuomenės vaidmenį Lietuvos valstybės raidoje, sekti dabartinės kariuomenės veiklą, įvykius, aktualijas. Finale mokiniai varžėsi dviem etapais. Pirmojo metu finalininkai, suskirstyti į penkias grupes po šešis, varžėsi dėl geriausiojo grupėje vardo. Finalo nugalėtojai paaiškėjo per antrąjį etapą, kuriame žinių mūšyje kovojo penki grupių nugalėtojai ir aktyviausias dalyvis iš salės. Pastarųjų teisingų atsakymų skaičius ir nulėmė konkurso nugalėtojus. Mūsų gimnazistė nenusivylė nelaimėjusi prizinės vietos, nes įgyta patirtis, žinios ir bendravimo malonumas atpirko ilgos kelionės nuovargį ir pateisino lūkesčius.

Konkurso finalo pertraukoje dalyviai turėjo galimybę susipažinti su vienu didžiausių Lietuvos kariuomenės logistiniu daliniu – Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionu. Mokiniai ir mokytojai galėjo apžiūrėti karinę logistikos techniką, specialios paskirties įrangą, ginkluotės ekspoziciją, susipažino su dalinio istorija, jo paskirtimi. Konkurso dalyviai taip pat bendravo su bataliono kariais apie tarnybą šalyje ir užsienyje, įgytą patirtį tarptautinėse operacijose, laisvalaikį, pamatyti jų kasdienybę.

Konkurso dalyvius ir nugalėtojus pasveikino ir apdovanojimus jiems įteikė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas pulkininkas Romualdas Moldaris, Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai bei kiti konkurso organizatoriai ir rėmėjai. Į Telšius grįžome, kupinos įspūdžių, dovanų ir dar didesniu pasididžiavimu savo valstybe ir kariuomene.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė