Kaziuko mugė profesijų pasaulyje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kaziuko mugė profesijų pasaulyje

Kategorija: Renginiai

kaz1kaz2

Auštančio pavasario pirmadienio rytas „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės narius sukvietė į triukšmingą, pavasariškai džiugią Kaziuko mugės šventę. Moksleivius bei mokytojus pasitiko aktų salėje vykusi prekybinė mugė, dainos ir šokiai. Netruko ir netradicinių staigmenų – save pristatė, reklamavo ir paskirtas užduotis atliko įvairių profesijų dalyviai: žiniasklaidos atstovai, fotografo tarnyba, tvarką šventėje užtikrino apsauga, korupcijai kelią užkirto mokesčių inspekcija, akis džiugino gėlių salono darbuotojos, estetika rūpinosi švaros ir apipavidalinimo specialistai, kūno sveikata ir maisto kokybe domėjosi sveikatos atstovai. Įdomu buvo susipažinti su profesijų veikla, atributika, darbo specifika, o ir gimnazistams buvo proga save išbandyti tam tikros profesijos kailyje.

Sulaukta ir garbingų svečių: buvusio mokyklos direktoriaus Kazimiero Valančiausko, mokytojų Adolfinos Varnelienės, Irenos Radzienės ir Aldonos Juškienės. Buvo smagu jų žodį išgirsti, vis dar degančias akis pamatyti, pakalbėti apie besikeičiančią mokyklą, bet vis išliekančius idealus bei siekius. Sukosi ratelio sūkury tiek mūsų svečiai, tiek gimnazijos administracija, tiek patys gimnazistai. O kaip nesisuksi, kai gera nuotaika visus užkrėtė muzikantai A. Gaudiešius, A. Lukošius ir merginų ansamblis. Skambėjo lietuviškos dainos, aidėjo dalyvių juokas, smagias viktorinas organizavo ir dosniai prizus dalino lietuvių kalbos mokytoja Asta Ruikienė ir jos padėjėjas Matas Gimbutas.

Privalgėme, prisišokome, dainų pridainavome, kai kurie net kaimiškoje fotosesijoje spėjo sudalyvauti ir klumpes pasimatuoti, lauktuvių namiškiams nupirkome, vieni su kitais pabendravome ir išsiskirstėme. Išsiskirstėme su mintimi, kad kitą pavasarį Kaziuko mugė sukvies dar didesnį būrį dalyvių ir svečių. Išsiskirstėme laukti pavasario ir kitų gimnazijos bendruomenės švenčių.

Ia žiniasklaidos atstovai
Nuotraukos mokytojos V. Žutautienės