Šimtas meilės dienų „Džiugo“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Šimtas meilės dienų „Džiugo“ gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

simt3simt4

Vasario 22-oji diena „Džiugo“ gimnazijoje ženklino Šimtadienio šventę ir visą gimnazijos bendruomenę pasitiko ne tik nauju rūbu, bet ir šventine nuotaika. Abiturientai stebino ne tik vienas kitą, bet ir mokytojus persirengdami tai policininku, tai pardavėja, tai mediku, tai statybininku. Profesijų įvairovė neišvardijama, pasirinkta apranga, atributai stebino ir kaustė dėmesį. Kai kam tai tik juoką kelianti amplua, o kai kam galbūt ir būsimos profesijos uniforma.

Vakare trečiokai pakvietė visus ketvirtokus, jų auklėtojus ir mokytojus į meilės šventę, kodiniu pavadinimu – „Vestuvės“. Spėliojome, kas gi „ženysis“, kodėl būtent tokia tema, koks motyvas, ką norima tuo pasakyti. Renginio metu netrūko juoko, šiltų emocijų, taiklaus humoro, užduočių bei visų lauktų nominacijų. Meilės linkėjo ir gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, kuris priminė, kad abiturientų meilė mokyklai, kuri baigsis po 100 dienų, turėtų būti įrodoma puikiais brandos egzaminų pasiekimais. Prie linkėjimų abiturientų auklėtojų vardu prisidėjo ir Kastytis Kontrimas, linkėdamas didžiausios sėkmės.

Gražus tas jausmas – įsimylėjimas, meilė… Bet vien meile gyvas nebūsi, – byloja tautos išmintis, reikia ir atsakingo darbo, ryžto per tas likusias 100 dienų iš gimnazijos pasiimti viską, kas geriausia. Norėtųsi, kad abiturientai atsakingai mylėtų gyvenimą, kad semtų iš jo rieškutėmis išmintį, žinias ir patirtį.

Rita Kasparavičiūtė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja