Gimnazistai LRT laidoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Gimnazistai LRT laidoje

Kategorija: Informacija

Saulėtą lapkričio 26-osios rytą grupelė Ia klasės mokinių, lydima lietuvių kalbos mokytojos Dalios Gečienės, išvyko į Vilnių. Važiavome ne pramogauti, o palaikyti savo bendraklasio Igno Sajatausko LRT renginyje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.
Iš mokyklos kiemo pajudėjome tik apie 10 val. Vis dar apsimiegoję važiavome sostinės link. Šiek tiek daugiau negu po 3 su puse valandos sustojome prie LRT studijos, į kurią mus įleido šiek tiek vėliau, negu buvo numatyta programoje. Taigi, kai mūsų pagrindinis herojus Ignas jau buvo nugrimuotas ir šventiškai persirengęs, visą palaikymo komandą pakvietė vienas iš laidos vedėjų  Dominykas Vaitiekūnas į atskirą studiją, kurioje buvo nufilmuotas interviu su Ignu, su mokytoja bei palaikymo šūkis. Po visų komandų pristatymo, netrukus  sėdėjome pagrindinėje salėje ir laukėme filmavimo pradžios, kurią paskelbė pagrindinis laidos vedėjas – Andrius Rožickas. Prie žaidėjų knygų stojo dvylika devintokų, iš kurių kiekvienas stengėsi pasiekti aukščiausių rezultatų. Žaidimas susidarė iš keturių etapų. Pirmajame etape Ignas lengvai susidorojo su užduotimis, bet antrajame etape jam teko pasitraukti iš žaidimo. Ignas labai nenusiminė, nes svarbiausia ne laimėti, o dalyvauti. Išėjęs iš didžiosios salės Ignas laiką leido su kitais, jau anksčiau iš žaidimo pasitraukusiais dalyviais ir linksmuoju vedėju Dominyku Vaitiekūnu. Trečiasis etapas prasidėjo smėlio džiazo virtuozės pasirodymu bei jos klausimu apie nupieštąją meilės istoriją, klausimą uždavė ir šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė. Po šio etapo jau buvo aišku, kas keliauja į finalą, o ketvirtajame etape buvo išsiaiškinta, kas tą dieną buvo stipriausias. Išaiškinus nugalėtoją, visi dalyviai buvo apdovanoti. Paklausus Igno apie kelionės įspūdžius, jis atsakė: „Filmavimas buvo įdomus, nes, dalyvaujant antrą kartą, viskas buvo pažįstama, nebuvo didelio jaudulio. Kadangi pasiekiau savo užsibrėžtą tikslą, džiaugiuosi savo rezultatu. Manau, kad nuo šio momento daugiau protingų paauglių norės užsiregistruoti į šį projektą “

Po ilgo ir varginančio filmavimo patraukėme namo. Visi pavargę, bet kupini įspūdžių supratome, kad tai, ką matome televizijos ekrane, yra tik dalis to, kas vyksta laidos per patį laidos filmavimą.

Ia klasės mokinė Greta Petrikaitė