Europos kalbų diena gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Europos kalbų diena gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

kalbos

Šiemet buvo ieškoma naujų būdų ir priemonių, kaip įdomiau paminėti Europos kalbų dieną gimnazijoje. Pirmiausiai nutarta organizuoti netradicinę pamoką dviem kalbomis. Anglų ir lietuvių kalbos mokytojos sutarė trečiokams vesti integruotą pamoką „Apie V.Šekspyrą kitaip“ aktų salėje. Ten susirinkę apie 130 mokinių žiūrėjo videomedžiagą apie žymiausią Renesanso rašytoją, kūrė savo grupės plakatą, vertė į lietuvių kalbą iš anglų kalbos įvairius faktus bei citatas iš V.Šekspyro kūrybos, patys vaidino dramų ištraukas ir raiškiai deklamavo nurodytus sonetus abiem kalbomis. Mokinių sukurti darbai iškabinti gimnazijos koridoriuose.

Vokiečių ir rusų kalbos mokytojos per savo pamokas taip pat paruošė įdomių užduočių mokiniams, kad primintų, jog rugsėjo 26 diena – Europos kalbų diena.

Be to, ir visi mokytojai buvo įtraukti į šios dienos paminėjimą: jie turėjo pratęsti rusiškai užrašytą sakinį parodydami, kad šią kalbą moka.

Gimnazijos fojė buvo nuspalvinta įvairiais plakatais visomis Europos kalbomis, taip skatinant mokinius domėtis ir mokytis užsienio kalbų.

Organizatoriai