„Džiugo protai“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo protai“

Kategorija: Informacija

Šių metų spalio ir lapkričio mėnesiais jau antrus metus iš eilės vyko „Džiugo“ gimnazijos prezidentūros organizuojamas renginys „Džiugo protai“. Nors šio renginio idėjas įgyvendino daug gimnazistų, deja, projektas didelio susidomėjimo nesulaukė.

Žaidimo komandas galėjo sudaryti 5 pagrindiniai ir 2 atsarginiai žaidėjai, kiekviena komanda galėjo pakviesti po vieną mokytoją. Spalio 17 d. vyko pirmasis, o lapkričio 6 d. – antrasis „Džiugo protų“ turai, per kuriuos komandos apšilo ir pasiruošė finalui, vykusiam lapkričio 14 d. Per finalą taip pat buvo paminėta Tarptautinė nerūkymo diena. Prizus nugalėtojams įsteigė Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir „Džiugo" gimnazijos prezidentūra. Nepaisant to, kad visuose turuose nugalėjo „Puponautų“ komanda, jiems konkurencijos nestigo – nuo jų tiek antrajame, tiek trečiajame ture tik po pusę taško atsiliko "Baltakakčiai“. Abi komandos šiame renginyje dalyvauja jau antrus metus ir, tikimės, dalyvaus kitąmet.

Prezidentūros narių manymu, šis renginys geras tuo, kad visos komandos dalyvavo savo noru ir iniciatyva, todėl buvo labai jauku ir malonu bendrauti ir žaisti. „Džiugo protų“ iniciatorius, mokyklos prezidentas Lukas Kaminskis teigė, jog tai vienas geriausių renginių, tik mokinių aktyvumas nepateisino prezidentūros ir jo paties lūkesčių. Jis viliasi, kad kitą sezoną dalyvių bus daugiau. Vienas iš dalyvių, kalbėdamas apie "Džiugo protus", minėjo, kad tai pats šilčiausias gimnazijos renginys, kuriame jis dalyvavo. Tokie ir panašūs atsiliepimai leidžia manyti, jog „Džiugo protai“ taps gražia tradicija. Mes, „Džiugo“ gimnazijos prezidentūra, nuoširdžiai kviečiame išbandyti savo jėgas ir dalyvauti šiame renginyje kitais metais!

Dalia Krauzaitė, IId