Džiugios profesinės šventės akimirkos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Džiugios profesinės šventės akimirkos

Kategorija: Informacija

Tarptautinė Mokytojo diena „Džiugo“ gimnazijoje kasmet švenčiama šiltai, jaukiai, pagerbiami tie mokytojai, kurių profesinėje karjeroje skaičiuojamos apvalios sukaktys. Šiais metais gimnazijos direktorius M. Sabaliauskas įteikė atminimo taures su simboliniais „karatais“ ir iškilmingai pasveikino mokytojus Z. Mikutienę (30 metų), D. Kurlienę (25 m.), I. Dokšienę (20 m.), K. Kontrimą ( 20 m.), D. Pociutę (15 m.), V. Butkų ( 10 m. ).

Tą dieną visą valdžią į rankas buvo perėmę gimnazijos šeimininkai – ketvirtokai. Jie tradiciškai vedė dvi pamokas, vadavo mokytojus, „virtusius“ mokiniais, tad beliko paklusti naujajam direktoriui Justui, jo pavaduotojoms: žygiuoti su skanduote, atsakinėti į klausimus, atlikti įvairias užduotis. Norėdami grįžti į savo statusą, mokytojai-mokiniai po pamokų turėjo leistis rudenėjančios Žemaitijos keliais į paslaptingą Renavo dvarą. Čia, saulės apšviestoje dvaro erdvėje, „mokinių“ laukė 6 stotelės ir sidabriniai raktai. Išradingai pateiktos užduotys vertė „mokinukus“ pasitempti, smagiai pasivaržyti. Įveikę visus išbandymus, surinkę simbolinius raktus ir iškilmingai prisiekę, visi vėl tapome mokytojais ir patekome į puikiai restauruotus dvaro rūmus. Šilti ketvirtokų sveikinimai nuostabioje salėje maloniai nustebino ir sujaudino kiekvieną šventės dalyvį.

Už puikias šventės akimirkas, nuoširdumą, išradingumą norime padėkoti visiems ketvirtokams, ypač renginio idėjos sumanytojams ir organizatoriams. Mes, mokytojai, stengiamės ugdyti ir į gyvenimą išleisti kūrybingas, kultūringas asmenybes, todėl labai džiaugiamės šventės rengėjų bendravimo kultūra, vidine branda, geru skoniu.

Mokytojos Asta Ruikienė ir Danutė Vaitikaitienė