Debatų klubo veikla įsibėgėja @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Debatų klubo veikla įsibėgėja

Kategorija: Informacija

 imageDebataiŠiais mokslo metais mūsų gimnazijos Debatų klubas tęsia dalyvavimą Debatų centro veikloje. Mes kuriame filmuką apie jaunimo teises savivaldoje, tam kalbinome Lietuvos Respublikos seimo narį Valentiną Bukauską, Telšių rajono savivaldybės merą Vytautą Kleivą, rajono Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto skyriaus vedėją Danutę Mažeikienę, to paties skyriaus specialistę Zinaidą Pikiotienę. Projekto esmė yra išsiaiškinti jaunimo teises savivaldoje, kaip tomis teisėmis jaunimas naudojasi. Mums svarbu žinoti ir jaunimo problemų sprendėjų nuostatas, ir kokias jaunimo iniciatyvas jie įgyvendino rajone.

Labai aktualios jaunimo problemos yra prasmingas laisvalaikis ir bedarbystė, jaunimo abejingumas Lietuvoje bei Telšiuose vykstantiems pokyčiams. Rajono savivaldybės taryboje nėra nė vieno jauno žmogaus (iki 30 metų). Pakeisti situaciją gali ir pats jaunimas – reikia daugiau iniciatyvos.

Ruošiamės kalbinti ir mūsų gimnazijos administraciją, mokytojus apie mokinių savivaldos tobulinimo galimybes. Pavasarį pakviesime regiono debatininkus į viešus debatus šiuo klausimu.

Debatų klubo nariai jau dalyvavo seminare Žemaitės gimnazijoje, kur susipažino su debatų anglų kalba metodika, o gruodžio 20 d. vyksta į Mažeikių „Gabijos“ gimnazijos Debatų klubo įkūrimo dešimtmečiui skirtą turnyrą. Be to, po Kalėdų švenčių prasideda III mūsų gimnazijos Debatų čempionatas.

Debatų klubo atstovas ryšiams su bendruomene