„Žiniukai“ prieš „Kalėdų žvaigždutes“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Žiniukai“ prieš „Kalėdų žvaigždutes“

Kategorija: Renginiai

clip_image002Kalėdų žvaigždutėsDalyviaiŽiniukai

Vienas iš šių mokslo metų „Džiugo“ gimnazijos veiklos tikslų – telkti gimnazijos bendruomenę, todėl gausus užsienio kalbų metodinės grupės mokytojų būrys į daugiakalbę viktoriną „Taip.Ne“ pakvietė mūsų gimnazijos mokinius, tėvelius, senelius, mokytojus bei socialinius partnerius iš Telšių kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų draugijos kartu su gestų kalbos vertėja Stase Kavoliene, kurie pradėjo renginį ir susirinkusiuosius išmokė padainuoti mums visiems gerai žinomą liaudies dainą „Išėjo tėvelis į mišką“ gestų kalba.

Renginio vakarą susibūrė dvi mišrios komandos. „Žiniukais“ pasivadino gimnazistės Gabrielės mama Laima Zybartienė, gimnazisto Gyčio tėvelis Linas Karpuchinas, socialinė pedagogė Kornelija Krupovienė bei gimnazistės Erika Mažeikaitė ir Arina Dobryden. Priešininkų komanda pasivadino „Kalėdų žvaigždutėmis“ ir joje žibėjo opozicijoje žaidžiančios gimnazistės Erikos mama Laura Mažeikienė, gimnazisto Laimono senelis Jonas Igaris, lietuvių kalbos mokytoja Dalia Gečienė bei gimnazistės Viktorija Stupelytė ir Godoberta Gumbakytė. Komandos išsirinko kapitonus, susigalvojo šūkius ir nusiteikė kovai. Viktorinos tema – lietuvių šventės. Buvo smagu stebėti azartišką komandinį darbą bandant trimis, iš pradžių rusų, po to anglų, o tada vokiečių, kalbomis atspėti, kas paslėpta po gaubtu. O mokytojai buvo išradingi – rusų k. mokytoja Virginija Norkienė nepatingėjo po gaubtu padėti pačios keptus blynus, kaip Užgavėnių simbolį, kuriais vėliau pavaišino žaidėjus. Anglų k. mokytojas Darius Gedmintas pasirinko Joninių simbolį – paparčio lapą. Dalyviams šį etapą įveikti pasisekė žodynų pagalba. Vokiškai su dalyviais žaidusi rusų – vokiečių kalbų mokytoja Regina Vidrinskienė buvo paslėpusi Velykų simbolį – verbą. Turbūt netikėčiausias daiktas po gaubtu buvo visas šventes fiksuojantis kalendorius, kurį paslėpė anglų – rusų kalbų mokytoja Daiva Mendeikienė. Šiame etape iškrito labai daug dalyvių ir besiilsinčiųjų buvo daugiau nei žaidžiančiųjų. Prie stalų visus sugrąžino anglų k. mokytoja Violeta Siegienė, po gaubtu atnešusi trijų karalių karūnas. Taikliais klausimais vokiečių kalba dalyviai išsiaiškino, kad po gaubtu vokiečių kalbos mokytoja Vilma Druskinienė slėpė vieną iš Kūčių patiekalų – silkę. Dalyviai ne tik intensyviai spėliojo, bet ir klausėsi įvairiomis kalbomis atliekamų mūsų abiturientų Robertos ir Lauryno dainų. Renginio vedėja, anglų k. mokytoja Ingrida Vaitkevičienė, nepamiršo klausimų ir žiūrovams.

O kas gi laimėjo? Simbolinę pergalę šventė „Žiniukų“ komanda, tačiau iš tikrųjų laimėjo mūsų visų draugystė ir bendradarbiavimas.

Anglų kalbos mokytoja metodininkė, viktorinos organizatorė  Rasa Blaževičienė