Vertėjų konkursas Juvenes Translatores @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Vertėjų konkursas Juvenes Translatores

Kategorija: Informacija

Jei Europa siekia suvienyti įvairovę, kaip teigiama jos šūkyje, europiečiai turi suprasti ne tik savo, bet ir kitas kalbas. Kalbų mokymasis suartina žmones ir leidžia geriau suprasti kitas kultūras. Mokėdami kalbas šiandienos jaunuoliai – rytdienos suaugusieji – galės lengviau vykti į kitas Europos šalis mokytis ir dirbti. Be to, konkursu Juvenes Translatores žadinamas susidomėjimas vertimo studijomis ir primenama, kad vertėjų raštu vis labiau reikia visoje Europoje.

Nuo 2007 m., Europos komisijos Vertimo Raštu generalinis direktoratas (DGT), rengiamu vertimo raštu konkursu Juvenes Translatores nori sužadinti jaunimo troškimą mokytis užsienio kalbų. Šiais metais, atranka į konkursą buvo paskelbta rugsėjo 1d. Mokyklos galėjo teikti dalyvio paraiškas iki spalio 20 d., o tada, burtų keliu, buvo atrinktos dalyvausiančios mokyklos. Tarp laimingųjų dalyvių, kartu su 750 mokyklų iš 27 Europos valstybių, pateko ir mūsų gimnazija. Lapkričio 27 d., 10 val. Briuselio laiku įvyko vertėjų, gimusių 1995 metais, konkursas. Jei norite sužinoti daugiau apie konkursą, apsilankykite Europos Komisijos svetainėje www.ec.europa.eu/traslatores. Mūsų mokyklą atstovavo Gintarė Rupšytė, Ieva Šalkauskytė, Nedas Štombergas, Mantas Janušas, Vaidotas Gailius ir Martinas Gumuliauskas. Juos ruošė anglų kalbos mokytojos R.Blaževičienė, I.Benikienė ir A.Alšauskaitė.

Konkurso dieną Europos Komisija pasirūpino atminimo dovanėlėmis visiems dalyviams, o 2013 metų pavasarį įvyks nugalėtojų apdovanojimų ceremonija Briuselyje. Bus atrinkta po vieną nugalėtoją iš kiekvienos valstybės. Palinkėkime mūsų gimnazistams sėkmės.

Anglų kalbos mokytoja Indrė Benikienė