TV laidų ciklas „Ateities profesija“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

TV laidų ciklas „Ateities profesija“

Kategorija: Informacija

Vasario 5 d. Lietuvos televizija (LTV) pradėjo rodyti laidų ciklą „Ateities profesija“. Laidos bus rodomos sekmadieniais nuo 17 val. 15 min. Šiuo laidų ciklu mokinius, studentus, jų tėvus siekiama supažindinti su perspektyviausiomis, Lietuvai reikalingiausiomis profesijomis. Šis laidų ciklas – tai Švietimo ir mokslo ministerijos bei LTV bendras projektas. Laidose bus stengiamasi patraukliai supažindinti su 24 profesijomis: darbo ypatumais, profesionalų kasdienybe, studijų programomis, mokyklomis, kuriose šias profesijas galima įgyti ir ateities perspektyvas.

„Laidos tikslas – visos šeimos švietimas, – sako laidos prodiuseris Laurynas Šeškus. –

Bus stengiamasi parodyti kuo daugiau pozityvių profesinės sėkmės istorijų – nuo biotechnologų ir inžinierių iki sėkmingų ir įdomių profesijų, kurioms nereikalingas aukštasis išsilavinimas.“  

Laidoje taip pat girdimas ekspertų žodis – profesionalių profesijos, darbo rinkos žinovų nuomonė apie rodomas profesijas ir jas pasirinkusiųjų kelią į darbo rinką.

„Ateities profesijos“ siužetai, juose atskleidžiamos studijų ir mokslo galimybės vienaip ar kitaip yra susijusios su Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama, Švietimo ir mokslo ministerijos skiriama įvairiems mokslo ir studijų ar infrastruktūros plėtros projektams.