Semo viešnagė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Semo viešnagė

Kategorija: Informacija

SemasPraeitą savaitę mūsų gimnazijoje svečiavosi sraigiukas Semas. Jį į tolimą kelionę išsiuntė Prancūzijos moksleiviai iš College Antoine Delafont mokyklos. Semas keliauja po Europos valstybes iš mokyklos į mokyklą, kad vaikai susipažintų su įvairių šalių mokyklomis, kultūra, papročiais. Jis jau apsilankė Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, pabuvojo pas mus, dabar keliauja į Lenkiją, toliau jo kelionė drieksis per Čekiją, Turkiją, Graikiją, Rumuniją, Italiją, Kroatiją.

Ši sraigės kelionė prasidėjo per internetinės partnerystės eTwinning projektą „Semas keliauja po Europos mokyklas“. Mūsų gimnazijos anglų kalbos būrelio „eTwinning draugai“ nariai taip pat dalyvauja šiame projekte, todėl jiems ir teko rūpestis pasirūpinti, kad Semas kuo daugiau sužinotų apie mūsų mokyklą. Jis kartu dalyvavo pamokose, apžiūrėjo Telšių miestą, sužinojo apie moksleivių kasdienybę bei pramogas.

 

IMG_2152IMG_9158

Būrelio narės, kartu su vadove I. Benikiene, apsilankė pas „Germanto“ pagrindinės mokyklos trečiokus, kuriems papasakojo apie projektą, Semo kelionę bei pravedė įdomią pamoką. Vaikai palinkėjo Semui geros kelionės ir pakvietė atvykti dar kartą.

Tikimės, kad Semo kelionė baigsis pavasarį, kai jis grįš į gimtąją mokyklą Prancūzijoje. Visi jo patirti įspūdžiai yra fiksuojami tinklaraštyje. Kai kelionė baigsis, mes būtinai pakviesime visus susipažinti su projekto rezultatais. Bus įdomu sužinoti kuo panašios ir kuo skiriasi Europos mokyklos, ar ne?

Anglų kalbos mokytoja Indrė Benikienė