Paskelbti geriausi anglų kalbos skaitovai Telšių rajone @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paskelbti geriausi anglų kalbos skaitovai Telšių rajone

Kategorija: Informacija

Skaitovai - kompozicija 2012Balandžio 18-ąją „Džiugo“ gimnazija pasitiko antrojo rajoninio anglų kalbos skaitovų konkurso 9 – 12 klasių dalyvius iš savo gimnazijos bei Tryškių Lazdynų Pelėdos, Žarėnų „Minijos“ vidurinių mokyklų, Telšių Žemaitės ir Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijų. Šių metų konkurso tema – „Spring Is All Around“ (liet. „Pavasaris jau čia“).

Renginyje eiles deklamavo 13 skaitovų bei 3 meninės kompozicijos. Skaitovai pasižymėjo artistiškumu, kūno kalba, gražia tartimi, įtaigumu, kai kurie pasirodymai buvo išties originalūs.

Mokinių pasirodymus vertino penkių narių komisija, tarp kurių anglų kalbos mokytojos: L.Galdikienė, V.Butkevičienė, E.Račkauskienė, R.Stanevičiūtė, iš konkurse nedalyvaujančių mokyklų ir Žemaitės dramos teatro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė-Butkė.

Žemaitės gimnazijos vienuoliktokas Jonas Urvakis, kurį konkursui ruošė mokytoja Elė Kakanauskienė, kaip originaliausias skaitovas pelnė pirmąją vietą. Jis savo eilėraštį „Spring In Rap Style“ atliko kaip ir pridera pagal pavadinimą – repo stiliumi, pritariant būgnui.

Savo deklamavimu komisiją labiausiai įtikino malonaus balso tembro skaitovė Kristina Žalytė iš Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinės mokyklos, kuriai skirta antroji vieta. Vienuoliktokę konkursui ruošė mokytoja Neringa Lemežienė.

Trečioji vieta atiteko „Džiugo“ gimnazijos devintokei Izabelei Lukauskaitei, kuriai konkursui pasiruošti padėjo mokytoja Rasa Blaževičienė. Ji komisiją papirko nuoširdumu ir menišku atlikimu.

Geriausia menine kompozicija vienbalsiai pripažintas „Džiugo“ gimnazijos vienuoliktos klasės merginų Godobertos Gumbakytės, Ernestos Neštaitės ir Severinos Kazlauskaitės pasirodymas S.Neries eilėraščių motyvais su jų vertimu į anglų kalbą skambant gitaros garsams. Konkursui jas ruošė mokytoja Audronė Alšauskaitė.

Renginio metu visi buvo pakilios nuotaikos, o kol komisija tarėsi, kas šiemet geriausi iš geriausių, susirinkusiesiems koncertavo Tryškių Lazdynų Pelėdos vienuoliktokės. Visiems dalyviams buvo įteikti padėkos raštai. Nugalėtojams – dovanos iš mūsų socialinių partnerių – Žemaitės dramos teatro, Švietimo centro ir organizatorių.

Konkurso organizatorės Rasa Blaževičienė ir Indrė Benikienė