Pas dešimtokus svečiavosi Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pas dešimtokus svečiavosi Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Kategorija: Informacija

Mūsų gimnazijoje kovo 23 ir 28 dienomis svečiavosi ir patirtimi bei žiniomis su dešimtų klasių moksleiviais dalinosi Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Asta Fabijonavičiūtė. Viešnia kalbėjo apie pirmosios pagalbos suteikimą apsinuodijus alkoholiu ir kitomis psichotropinėmis medžiagomis. Akcentuotas ne atsitiktinis sveikatos sutrikdymas, o sąmoningo savęs žalojimo padariniai.

Moksleivių veiduose šypseną kėlė, o kartu ir susimąstyti vertė pateikiami kone tautosaka tapę pavyzdžiai ir nutikimai. Šiuolaikinių švenčių minėjimo samprata dažno jaunuolio sąmonėje siejasi su alkoholiu, cigaretėmis, kartais ir su narkotinėmis medžiagomis. Kad alkoholis ir visos kitos psichotropinės medžiagos žalingos žmogui aišku kiekvienam piliečiui, bet ką daryti nutikus nelaimei žino tikrai ne visi.

A. Fabijonavičiūtė pasakojo ir demonstravo praktiškai, kaip reikia padėti apsinuodijusiam žmogui. Moksleiviai pakartojo jau įgytas žinias ir įgūdžius, sužinojo apie vis didėjančią žalą žmogaus sveikatai. Tikimės, kad tokie susitikimai-paskaitos paskatins daugelį jų gyventi sveikiau.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė  Dalia Sarakauskienė