Padėka iš Lietuvos Respublikos Seimo @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Padėka iš Lietuvos Respublikos Seimo

Kategorija: Informacija

DSCF9586tn (2)tn (3)tn

Artėjant naujiems Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams šalies moksleiviams buvo paskelbtas konkursas „Dešimt įsakymų naujajam Seimui“ Dalyvauti šiame konkurse mus, I klasių „Džiugo“ gimnazistus, paskatino istorijos mokytoja Vida Urlovaitė ir lietuvių kalbos mokytoja Aušra Ramančauskienė.

Ruošdami pasiūlymus naujajam Seimui per pilietinio ugdymo pamokas dirbome grupėmis, diskutavome ir pristatėme darbus klasės draugams. Iš Ib klasės geriausias darbas buvo paruoštas Eglės Barkevičiūtės, Bernadetos Beržanskytės, Edvino Bulašo, Dianos Makarovaitės bei Justo Lakštinio, o iš Id klasės – Vytautės Bumblauskytės, Agnės Narmontaitės, Rositos Šiaulytės, Dalios Krauzaitės, Luko Kaminskio ir Justo Meškio darbai. Jie, pakonsultavus lietuvių kalbos mokytojai, buvo išsiųsti Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narei Daliai Teišerskytei, kuri šių metų spalio mėnesį lankėsi „Džiugo“ gimnazijoje.

Po kelių savaičių mus pradžiugino iš gerbiamos Seimo narės Dalios Teišerskytės gauti padėkos raštai, kuriuose buvo parašyta: „Nuoširdžiai dėkoju už dalyvavimą konkurse „Dešimt įsakymų naujajam Seimui“. Džiaugiuosi, kad esate neabejingi mūsų šalies likimui. Mes visi atsakingi už tai, koks jis bus. Naujai išrinkta valdžia – tai giedro arba ūkanoto rytmečio pradžia. Tikiuosi, kad padarėme teisingus sprendimus ir naujasis Seimas labiau atitiks tautos lūkesčius ir atsižvelgs į tai, ko trokšta jaunoji karta. Kaip sakė žymusis Žanas Batisas Moljeras: „Mes esame atsakingi ne vien už tai, ką darome, bet ir už tai, ko nedarome.“ Tad – perduodama Jūsų įsakymus naujai išrinktam Seimui, kartu su Jumis tikiu, kad į juos bus atsižvelgta.“

Šiuo konkursu siekta ugdyti moksleivių patriotiškumą, pilietiškumą, pagarbą Tėvynei. Už iniciatyvą buvome pagerbti ir ,,Džiugo“ gimnazijos pavaduotojos Janinos Šalkauskytės, kuri įteikė mums minėtus padėkos raštus už dalyvavimą konkurse ,,Dešimt įsakymų naujajam Seimui“. Visi turime kurti valstybę, kurioje būtų gera ir saugu gyventi.

Bernadeta Beržanskytė, Ib kl.,
Dalia Krauzaitė, Id kl.