Netradicinė dorinio ugdymo pamoka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinė dorinio ugdymo pamoka

Kategorija: Informacija

IMG_1183

Lapkričio 27-osios rytą, per pirmąją pamoką, Ic klasės mokiniai kartu su dorinio ugdymo mokytojomis Vilma Žutautiene ir Renata Mončyte susitiko neįprastoje vietoje. Rytinis „labas“ nuskambėjo miesto centre.

Tą rytą gimnazistai apsilankė Telšių krizių centre, dalyvavo paskaitoje apie paauglystę, savęs pažinimą ir neigiamus veiksnius, veikiančius mūsų mintis, elgesį. Šią įdomią paskaitą mums vedė centro direktorė, psichologė Vanda Benaitienė. Paskaitoje daug sužinojome apie žmogaus sąmonę ir pasąmonę, kaip suvaldyti savo emocijas ir dirbti su savimi. Mokė mus įsiklausyti į save ir kitus, ištiesti pagalbos ranką, nenusigręžti nuo kitų, kai jiems sunku, nepalikti draugų, artimųjų vienatvėje.

Kalbėjomės ir dar rimtesnėmis temomis – apie savižudybes, netekties išgyvenimus. Apibendrindami galėjome pasakyti, kad kai yra sunku reikia ieškoti pagalbos, nes, kas ieško pagalbos, yra stiprus.

Šiek tiek daugiau nei valandą trukęs pokalbis privertė pamąstyti apie savo mintis, elgesį, jų pasekmes. Šis rytas Telšių krizių centre ilgam įsimins. Ačiū mokytojoms, kurios rado būdą, kaip paįvairinti dorinio ugdymo pamokas.

I c klasės mokinė Emilija Miltinytė