Mokytojų dieną prisimenant… @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mokytojų dieną prisimenant…

Kategorija: Renginiai

m1m2m3m4

Išskrendantys paukščiai, liepsnojantys klevai, pažeme šlamantys, krentantys margaspalviai lapai vis dažniau primena rudens vidurį, ženklinančią spalio 5-ąją – Tarptautinę Mokytojų dieną.

„Džiugo“ gimnazijos mokytojus penktadienio rytą abiturientai pakvietė į pamokas, užšifruotas kodiniais pavadinimais – „Metamorfozė“, „Sizifo darbas“ ir t.t. Pedagogų laukė ir nemenki išbandymai, tikrinant jų žinias bei gebėjimus. Stebino jų išradingumas, gebėjimas juokauti ir būti tikru mokiniu, dėvinčiu mokyklinį švarką, tempiantį kuprinę, vilkintį sportinę aprangą ir tuo šiurpinant laikinai pareigas einančius mokytojus – gimnazijos dvyliktokus.

Pasibaigus pamokoms mokytojai buvo išvežti į Telšių Buities muziejų, kur jų laukė šventinė programa, koncertas ir, žinoma, liaudiškas vaišių stalas. Sutikti su duona ir gira, jaukiai įsitaisėme užstalėje ir pritardami vedantiesiems dainavome dainas, vaišinomės cepelinais, žemaitišku kastiniu su karštomis bulvėmis. Kad mūsų stalas būtų gardesnis ir gausesnis – pasistengė ir mūsų mokyklos rėmėjas AB „Žemaitijos pienas“. Pasišokę, prisidainavę ir sotūs bei besidžiaugiantys šviečiančia saule sugrįžome į Žemaitės dramos teatrą, kuriame vyko tradicinis minėjimas, skirtas šiai šventei. Miesto meras Vytautas Kleiva pagerbimo raštu apdovanojo mūsų vokiečių-rusų kalbos mokytoją Reginą Vidrinskienę, o Švietimo skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė pagerbė anglų kalbos mokytoją Rasą Blaževičienę taip pat įteikdama padėkos raštą.

Rudeniško vakaro pramogas mokytojai pasirinko pagal pomėgius: vieni vyko į Klaipėdos Žvejų rūmus stebėti baleto „Graikas Zorba“, kiti pasirinko pažintinę kelionę po Lopaičių, Medvėgalio ir Plinijos piliakalnius. Visi surado akimirką pasidžiaugti tuo, kad yra mokytojas, kad gali dalinti šviesą, žinias ir ugdyti vertybes kitiems. Diena, kai galėjome neskubėti, turėjome progą pakalbinti kolegą, pamiršti dalykinius rūpesčius ir tiesiog pabūti kartu.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita Kasparavičiūtė.