Minėjome Pasaulinę gyvūnų dieną @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Minėjome Pasaulinę gyvūnų dieną

Kategorija: Renginiai

Spalio 4-ąją „Džiugo“ gimnazijoje tampa tradicija minėti Pasaulinę gyvūnų globos dieną. Šios dienos minėjimo ištakos siekia 1931-uosius metus. Šventei pasirinktos šv. Pranciškaus vardinės neatsitiktinai – jis laikomas gyvūnų globėju.

Mokiniai, skatinami biologijos mokytojų Audronės Kavalevskienės ir Dainoros Kurlienės bei fotografijos būrelio vadovės Vilmos Žutautienės, fotografavo savo mylimiausius gyvūnus ir rengė parodėlę, kuri buvo pristatyta mokyklos bendruomenei. Kaip neginčijama gyvūnų teisių deklaracija –gimnazijoje kabo parengtas plakatas, reprezentuojantis gyvūnų teises. Abejingomis gyvūnams neliko ir anglų kalbos mokytojos Audronė Alšauskaitė ir Rasa Blaževičienė, kurios noriai vedė integruotas pamokas su šventės iniciatorėmis – biologijos mokytojomis.

Minint Pasaulinę gyvūnų globos dieną gimnazijos bendruomenė buvo skatinama susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą, jų teises ir priežiūrą. Moksleiviai ir mokytojai raginami prisiimti atsakomybę už savo augintinius, nes mes, žmonės, juos prisijaukinome, tad turime užtikrinti ir pilnavertį gyvenimą. Tikimės, kad ši šventė išaugs į gražią tradiciją bei bus tęsiama ir kitais metais.

Biologijos vyr. mokytoja Audronė Kavalevskienė