KONKURSAS „AŠ – EUROPIETIS“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

KONKURSAS „AŠ – EUROPIETIS“

Kategorija: Informacija

Gegužės 10-tąją dieną, minint Europos dieną, „Kranto“ pagrindinėje mokykloje vyko konkursas „Aš – Europietis“. Jame dalyvavo penkios 8-okų komandos: „Grizliukai“ („Kranto“ pagr. m-kla), „Euro Atžalynas“ („Atžalyno“ pagr. m-kla), „X-Protai“ („Džiugo“ gimnazija), „Džiugo milžinai“ („Džiugo“ gimnazija), bei „Ateitis“ (Ateities pagr. m-kla). Užduotis sudarė 5 dalys, kurių metu komandų dalyviai turėjo atsakyti į dešimt pateiktų klausimų. Atsakymus vertino kompetentinga komisija, kurios pirmininkė Europos informacijos Telšių centro vadovė Auksė Valackonienė. „X-Protus“ atstovavo Rūta Remėzaitė, Agnė Narmontaitė, Armandas Kaminskis, Justas Meškys bei Vilius Gudžiūnas. „Džiugo milžinus“ – Greta Kontvainytė, Bernadeta Beržanskytė, Diana Makarovaitė, Evaldas Šliažas ir Emilija Miltinytė. Komandoms pasiruošti padėjo istorijos mokytoja Vida Urlovaitė.

X-ProtaiDžiugo milžinai

Konkurso pirmosios dalies klausimai buvo apie Europos Sąjungą. Šie klausimai vertė susimąstyti ir pačius gudriausius dalyvius. „Džiugo“ gimnazijos 8-okams sekėsi geriausiai: „X-Protai“ surinko 7 taškus, o „Džiugo milžinai“ – 5 iš 10. Šioje užduočių dalyje sužinojome ir naujos vertingos informacijos, kaip antai, kodėl ant visų valstybių, kuriose įvestas euras, banknotų vaizduojami tos šalies tiltai, simbolizuojantys prasmingas jungtis, susiejančias žmones, valstybes, tautas. Antroje dalyje reikėjo prisiminti Lietuvos istorijos pamokų žinias ir jas pritaikyti atsakinėjant į klausimus. Daugiausiai taškų surinko „Ateitis“ ir „X-Protai“: 7 iš 10. Trečioje dalyje 8-okai demonstravo žinias prisimindami ir savo gimtojo miesto istoriją. Tardamiesi ir rašydami teisingus atsakymus vieną po kito, „X-Protai“ surinko net 9 taškus! Ketvirtojoje dalyje, kurioje atpažinome asmenybes, visoms komandoms sekėsi neblogai. Net trys komandos surinko po 8 taškus: „Euro Atžalynas“, „X-Protai“ bei „Džiugo milžinai“. Penktos dalies klausimai apie kultūrą visoms komandoms pasirodė nesunkūs, mat į juos atsakė visi, kurie įdėmiai klausėsi istorijos pamokose. Šioje dalyje ir vėl pirmavo „Džiugo“ gimnazijos mokiniai.

Gimnazistai grįžo ne tik nešini gera nuotaika, puikiai praleidę laiką, pasitikrinę savo žinias ir supratę, kiek daug mes dar galime išmokti ir sužinoti. Galutinėje lentelėje pirmąją vietą užėmė „X-Protai“, surinkę net 40 taškų iš 50! Antroji vieta atiteko taip pat „Džiugo“ gimnazijos komandai „Džiugo milžinai“. Trečiąja vieta galėjo džiaugtis „Ateities“ komanda, ketvirtąja – „Euro Atžalynas“, na, o penktoji vieta atiteko „Grizliukams“. Nugalėtojų komanda buvo apdovanota atmintukais, o „Grizliukams“ nuotaikingą konkursą primins termosai.

Istorijos mokytoja Vida Urlovaitė pasidžiaugė, kad abi mūsų komandos, laimėdamos prizines vietas, ne tik pradžiugino puikiomis istorijos žiniomis, bet ir pateisino žingeidžių, pažinimo siekiančių gimnazistų vardą.

8d klasės mokinė Dalia Krauzaitė