Šiek tiek varginanti, bet įspūdinga kelionė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Šiek tiek varginanti, bet įspūdinga kelionė

Kategorija: Informacija

  

Beprotiškai karštą Gegužės 21-osios popietę autobusas, pilnas vienuoliktokų ir dvyliktokų bei keturių mokytojų, išvyko į eksursiją po vakarų Lietuvą. Kelionės tikslas buvo Anykščiai ir Molėtai.

Aplankėme unikalią Stanislovo Petraškos tapybos ant akmens parodą, Antano Baranausko klėtelę, Antano Vienuolio namus. Po to nukeliavome į vasaros rogučių trasą, kur galėjome specialia trasa nusileisti nuo kalno. Taip pat pabuvojome prie Puntuko akmens, o ten esančioje poilsiavietėje įkūrėme stovyklą. Pakeliui į Molėtus sustojome prie garsiojo J.Biliūno „Laimės žiburio“ – rašytojo Jono Biliūno kapo. Norint pasiekti ir ranka paliesti laimingąjį akmenį, reikia užkopti net 90 laiptelių – buvo tokių, kurie ne lipo, bet bėgte užbėgo, nes norėjo būti pirmi( pasakojama, kad tas, kas bus pirmas, bus pats laimingiausias). Tie, kurie dar turėjo jėgų ir energijos, nepatingėjo užlipti ir ant istorinio Vorutos piliakalnio, ant kurio, sakoma, kad net pats karalius Mindaugas buvo pasistatęs pilį.

Pasigrožėję nuo piliakalnio atsiveriančiu nuostabiu gamtovaizdžiu, vykome į Molėtus, kur sutemus mūsų laukė svarbiausias vakaro akcentas – observatorija. Po keletos valandų laukimo mus pasitiko juokauti mėgstantis gidas. Ant observatorijos stogo ne tik stebėjome žvaigždes, bet ir išgirdome keletą istorijų apie žvaigždynų pavadinimų kilmę bei išmokome, kaip rasti Šiaurinę žvaigdžę.

Pavargę ir išsekę, bet kupini nuostabių įspūdžių, ankstų rytą grįžome namo, į Telšius.

11 d klasės mokinys Paulius Rekašius