Europos sveikos mitybos diena @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Europos sveikos mitybos diena

Kategorija: Renginiai

sveikata

Lapkričio 8-ąją gimnazijoje paminėta Europos sveikos mitybos diena. Buvo atliktas tyrimas, norint išsiaiškinti, ką apie sveiką mitybą mano gimnazijos mokiniai. Apklausoje dalyvavo 98 mokiniai iš 8, I-IV gimnazijinių klasių (48 mergaitės ir 50 berniukų ). Įdomu tai, kad 98,9 % mokinių savo sveikatą įvertino kaip puikią arbą gerą. Sužinojome, kad dažniausiai mokiniai valgo mėsą, pieno produktus, daržoves ir vaisius, beveik visi apklaustieji valgo žuvį. Baltą duoną valgo dažniau negu juodą. Traškučių visiškai nevalgo 20,4%. Buvo įdomu sužinoti, kad valgykloje mokiniai renkasi patiekalus atsižvelgdami į skonį, kainą ir tik trečioje vietoje – į naudingumą sveikatai, nevalgo valgykloje 11,2% respondentų. Pusryčius visada valgo 43,8%, kartais – 38,7% ir nevalgo visiškai – 14,3%. Sveikai maitinasi – 6,1% mokinių, stengiasi maitintis sveikai, bet ne visada pavyksta – 60,2% mokinių, valgo tai kas patinka – 26,5 %.

Europos sveikos mitybos dienos minėjimo renginyje, pertraukos metu, buvo rodomas technologijų mokytojos Danutės Vaitikaitienės parengtas pristatymas apie sveiką mitybą. Mokiniai galėjo susipažinti su tinkamos mitybos principais bei daromu poveikiu sveikatai. Mokyklos hole pakabintame stende buvo išrašyti sveikos mitybos principai, pakabintas sveikos mitybos piramidės plakatas, stendą puošė moksleivių piešiniai.

Šventės dalyviai vaišinosi lietuviškais obuoliais bei morkomis, šviežiais, plėšomais sūreliais „Cheerafa“, kuriuos dovanojo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro rėmėja AB „Žemaitijos pienas“. Raktas į sveikatą slypi daržovių ir vaisių įvairovėje, kuri yra tokia pat svarbi, kaip ir jų kiekis, nes skirtingos rūšies vaisiai arba daržovės teikia skirtingų maistinių medžiagų. Ši diena – tai puiki galimybė prisiminti ir dar kartą atkreipti dėmesį į savo mitybą.

Už informatyvų ir visokeriopai naudingą renginį gimnazijos bendruomenė dėkoja Visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Daliai Sarakauskienei ir technologijų mokytojai Danutei Vaitikaitienei.

Žurnalistų būrelio informacija