Dalyvavome konkurso „Mokslas ir tikėjimas – du sparnai kilti į tiesą“ finale @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Dalyvavome konkurso „Mokslas ir tikėjimas – du sparnai kilti į tiesą“ finale

Kategorija: Informacija

1Kovo 23 dieną po Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakulteto aulų skliautais rinkosi katalikiškas jaunimas, lydimas kuruojančių mokytojų. Kasmet skelbiamas konkursas „Mokslas ir tikėjimas – du sparnai kilti į tiesą“ ženklino finalo akimirkas.

Pirmasis konkurso etapas vykęs vyskupijų katechetiniuose centruose sulaukė virš 100 konkursinių darbų, iš kurių tik apie 40 pasiekė VDU Katalikų teologijos fakultetą. Autoritetinga komisija vertino, kritikavo ir į finalinį renginį pakvietė tik 15 geriausių darbų autorių. Tarp jų pateko ir mūsų gimnazijos 11d klasės moksleivė Deimantė Gudonytė, konkursui pateikusi darbą tema – „Dirbtinis apvaisinimas – mokslo pažanga ar iššūkis kūrėjui?“

Finale pristatinėjamų darbų autoriai sulaukė nemažai komisijos klausimų, provokacijų diskusijai ir galbūt minčių kitų metų konkurso temoms. Prizinės vietos neparsivežėme, bet akiratį praplėtėme, draugų susiradome, save parodėme ir patys buvome pastebėti. Džiaugiamės padėkos raštu, dovanų gautomis knygomis ir laukiame kitų metų konkurso.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita Kasparavičiūtė