Aktyvūs ne tik pamokose @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Aktyvūs ne tik pamokose

Kategorija: Informacija

Mokslo metai – ne tik pamokos, bet ir įvairūs renginiai, viktorinos, konkursai. Džiaugiamės mokinių aktyvumu ir noru juose dalyvauti. Sausio – balandžio mėnesiai kupini naujų iššūkių.

Net 62 mūsų mokyklos 7-12 klasių mokiniai, vasario-kovo mėnesiais jėgas išbandė tarptautiniame internetiniame (online) konkurse „Amber Star“, kurio metu mokiniai kompiuteriu atliko 100 minučių testą anglų kalba ir įsivertino savo žinias tarptautiniu lygiu įvairių anglų kalbos sričių: gramatikos, leksikos, fonetikos, frazeologijos, angliškai kalbančių šalių istorijos ir kultūros. Galutiniai rezultatai paaiškės balandžio 10 d.

Į jau vienuoliktus metus skaičiuojantį respublikinį vertimų ir iliustracijų projektą „Tavo žvilgsnis“ išsiuntėme 34 vertimo darbus, tarp kurių 3 darbai iš vokiečių k. į lietuvių k. ir 31 iš anglų k. į lietuvių k. Versdami pasirinktą grožinės literatūros tekstą 7-11 klasių mokiniai dėmesį skyrė vertimo ir originalo adekvatumui, įtaigumui, sakinio sklandumui, bendram kalbos stiliui, kūrinio nuotaikos atitikimui, lietuviško sakinio aiškumui, sinonimų vartojimui. Vertėjų būrį papildė ir 3 iliustruotojai. Su nekantrumu lauksime rezultatų.

Kovo 2 dieną LCC tarptautiniame universitete Klaipėdoje jau 15-tąjį kartą vyko respublikinis oratorių konkursas, kurio tema šiemet buvo „Wisdom of Youth“ (liet. „Jaunystės išmintis“). Antrą kartą jėgas jame išbandė mūsų mokyklos abiturientė Agnė Pučkoriūtė (12a), kuri, padedama anglų kalbos mokytojų R. Blaževičienės ir A. Alšauskaitės, pasiruošė kalbai. Oratoriaus menas yra valdyti auditoriją pasirenkant priemones – balso galimybes, kūno kalbą, akių kontaktą. Kiekviena kalba bus išgirsta, jei ji bus tinkamai pranešta. Pirmajame etape iš trisdešimt septynių dalyvių iš visos Lietuvos Agnė buvo atrinkta į finalininkų devintuką ir savo kalbą antrąkart sakė didžiulei auditorijai. Nors prizinės vietos ir neužėmė, Agnė džiaugėsi savo pasiekimu, įgyta patirtimi, naujomis pažintimis bei konkurso rėmėjų dovanomis.

Įsibėgėjo du elektroninės partnerystės eTwinning tarptautiniai projektai, kuriuose aktyviai dirba anglų kalbos mokytojų I. Benikienės ir A. Alšauskaitės mokiniai: 11-tokų projektas pavadinimu „Body Language“ (liet. „Neverbalinė komunikacija“) ir 10-tokų projektas „Science and Technology for a Greener Planet" (liet. „Mokslas ir technologijos padeda žaliajai planetai“). Mokiniai nuolat angliškai keičiasi informacija su savo partneriais iš Turkijos, Rumunijos, Slovėnijos, Bulgarijos, Prancūzijos apie mokyklą, jos veiklą, renginius, o taip pat kuria skaidres apie neverbalinės kalbos rūšis, ekologines problemas.

Renginiai dar nesibaigė. Kovo 29 d. rusų kalbos šventėje mūsų mokyklos mokiniai pasirodys su literatūrine kompozicija, artėjančiai vokiečių kalbos popietei mokytoja R.Vidrinskienė ruošia dvi devintokes. Anglų kalbos mokytojai organizuoja poezijos popietę, kurioje 9-12 klasių mokiniai deklamuos eilėraščius anglų kalba apie jau atėjusį pavasarį. Geriausi skaitovai balandžio 18 d. dalyvaus rajono skaitovų konkurse, kuris vyks mūsų gimnazijoje.

Užsienio kalbų metodinės grupės informacija