Viktorina „Sveiki dantukai“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Viktorina „Sveiki dantukai“

Kategorija: Renginiai

Lapkričio 7 dieną ketvirtų klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Sveiki dantukai“. Renginio pradžioje visi vaikai susidomėję pažiūrėjo mokomąjį filmuką „Kaip taisyklingai valyti dantis“, kurį pristatė Sveikatos biuro direktorius Aurelijus Laurinavičius.
Per viktoriną mokiniai atsakinėjo į klausimus apie dantų priežiūrą, burnos higieną, galvojo kuo smagesnį šūkį apie sveikus dantis, nurodė, kokie maisto produktai kenkia dantims. Vaikų atsakymus vertino ir komentavo gydytoja odontologė Gražina Jonušienė. Visi dalyviai gavo Sveikatos biuro direktoriaus parūpintų dovanų: po dantų šepetėlį, dantų pastos tūbelę, kramtomosios gumos pakelį.
Viktorinos pabaigoje buvo aptarti mokinių piešiniai tema „Sveiki dantukai“ ir išrinkti geriausių darbų autoriai. Spalvotų pieštukų rinkiniais  ir piešimo sąsiuviniais apdovanoti Erikas Jankus iš 4a, Liveta Liaudanskytė iš 4b ir Laura Rumbutytė iš 4c klasės.
Mokyklos direktoriaus pavaduotoja R.Galinauskienė pasidžiaugė ketvirtokų žiniomis, padėkojo gydytojai odontologei G.Jonušienei už nuoširdų bendradarbiavimą sveikatinimo srityje. Padėkos žodžiai buvo skirti ir mokytojoms O.Staigienei, V.Vasiliauskaitei, K.Krupovienei, padėjusioms organizuoti šį renginį.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė