Vienuoliktokų išvyka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Vienuoliktokų išvyka

Kategorija: Informacija

Vasario 22d. vienuoliktų klasių (11e ir 11g) moksleiviai lankėsi UAB Žemaitijos psichikos sveikatos centre ir klausėsi pokalbio – paskaitos „Emocijų ir jausmų įsivardinimo, pripažinimo ir išraiškos sunkumai“. Lektorė medicinos psichologė Daiva Maneikienė maloniai sutiko sugūžėjusius paauglius bei juos atlydėjusius mokytojus. Patogiai susėdę konferencijų salėje, mokiniai buvo draugiškai pasveikinti bei įspėti, kad šis pokalbis bus gyvas ir labai aktualus jauniems susirinkusiems žmonėms. Medicinos psichologė D. Maneikienė ne tik padėjo susirinkusiems vienuoliktokams įvardinti jų patiriamus jausmus, bet ir pateikė neigiamų emocijų kontrolės pavyzdžių bei būdų, kaip išvengti neigiamų jausmų ir padėti  sau.
Be  visos pateiktos informacijos, specialistė pristatė ir Psichikos sveikatos centro veiklą bei jame dirbančius specialistus. Vienuoliktokai turėjo puikią progą susidaryti įspūdį apie kasdienį centre dirbančių specialistų darbą. O svarbiausia, pastebėta, kad Psichikos centras yra atviras kiekvienam, kuris susiduria su psichologiniais sunkumais ir yra atviras pagalbai iš šalies.
Tai tebuvo pirmas vizitas iš numatytųjų keturių, kada  vienuoliktų klasių moksleiviai susipažins su UAB Žemaitijos psichikos sveikatos centro veikla bei kalbėsis aktualia jaunimui tema.  

Vienuoliktokų auklėtojos