Renkame mokyklos prezidentą @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Renkame mokyklos prezidentą

Kategorija: Renginiai

Telšių „Džiugo“ vidurinėje mokykloje nuo 1997 metų gyvuoja graži tradicija – rinkti mokyklos prezidentą. Tais metais mokykla dalyvavo Lietuvos žmogaus teisių centro organizuotame projekte „Renkame prezidentą – 97“ ir tų pačių metų rudenį dvyliktokai per politologijos pamokas parengė mokyklos prezidento ir jo rinkimų įstatymus, sudarė rinkimų komisiją ir organizavo rinkiminę kampaniją. Numatyta, kad mokyklos prezidentą renka  9 – 12 klasių mokiniai ir mokytojai. Prezidentūros  funkcijos aiškiai apibrėžtos: formuoti moksleivių savivaldos institucijas, rinkti moksleivius į Mokyklos tarybą ir Moksleivių komitetą, svarstyti mokyklos veiklą reglamentuojančių dokumentų, mokymo planų, programų projektus ir teikti siūlymus.

Pirmuoju mokyklos prezidentu buvo išrinktas Andrius Mažeiva. Jo vadovaujami mokiniai aktyviai dalyvavo mokyklos bendruomenės veikloje: įkūrė mokyklos radiją, sudarė Teisių chartiją, kartu su mokytojais parengė mokinių elgesio taisykles. Po Andriaus Mažeivos mokinių prezidentūrai vadovauti buvo išrinkti dar devyni prezidentai: A. Pocius, E. Rumbutytė, A. Valatkaitė, T. Berenis, G. Mineikis, A. Gintautaitė, D. Veliutė, J. Riškutė ir L. Kazbaraitė.           
Šių metų sausio 27 dieną ,,Džiuge“ buvo renkamas naujas mokyklos prezidentas. Rinkimų komisijai vadovavo prezidento kadenciją baigusi  12a klasės mokinė Lina Kazbaraitė. Šiais metais balotiravosi keturi mokiniai. Surinkusi didžiausią balsų skaičių, laimėjo dešimtokė Greta Bumblauskaitė. Vasario 15 dieną mokyklos aktų salėje vyko ne tik Vasario 16-osios minėjimas, bet ir prezidentės inauguracija. Greta perskaitė iškilmingą priesaiką ir pristatė naująją prezidentūrą, kurią sudaro septynios merginos ir du vaikinai. Tikimės, kad Greta ir jos komanda įgyvendins visus rinkimų  pažadus ir kurs draugišką ir kūrybingą mokyklos atmosferą.

  pre1 pre2 pre3

Milda Šiaudvytytė, jaunoji žurnalistė