Paminėta Tarptautinė teatro diena @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paminėta Tarptautinė teatro diena

Kategorija: Renginiai

Šių metų kovo 25 dieną Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos mokiniai šventė Teatro dieną. Ne bet kaip šventė, o persirengdami įvairiomis temomis, kurias kiekviena klasė išsitraukė burtų keliu. Būtent tokia persirengimo ir įdomių personažų įkūnijimo tradicija tęsiasi mokykloje jau trečius metus ir mokiniams ji labai patinka.
    Tą dieną įėjus į mokyklą pasitiko Gerdos Vambutaitės pieštos kaukės, kurios kūrė teatrinę nuotaiką. Po mokyklos koridorius bastėsi daug netradiciškai apsirengusių žmonių: kaubojų, graikų, piratų, havajiečių, hipių, disko ir retro stilių gerbėjų. Galėjai sutikti įvairių filmų personažų: vampyrų, samurajų, geišų, šokėjų bei vyrų juodais drabužiais. Pradinių klasių moksleiviai pasirinko cirko temą.
Mokykloje netrūko aktyvių protestuotojų iš 8 c, su plakatais ir šūkiais raginusių keisti tvarką, jie laimėjo III vietą. II vieta teko 7 a klasei, kuri atgaivino disko stilių. O pirmoji vieta paskirta iš antikos laikų nužengusiems  graikams ( iš 9 a klasės). Laimėtojai buvo apdovanoti saldžiais prizais. Per pertraukas mokyklos vestibiulyje grojo muzika, norintieji šoko, linksminosi, dalijosi  įspūdžiais ir smagiai leido laiką.
Džiaugiuosi, jog mokykloje Teatro dieną vyksta linksma, nuotaikinga šventė. Dėkoju teatro būrelio vadovei Rasai Veitienei ir visiems aktyviems mokiniams, kurie padėjo šventę organizuoti.

Godoberta Gumbakytė, 10a kl.

Daugiau nuotraukų rasite FOTOALBUME…