Moksleiviai ateitininkai „Džiuge“ ! @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Moksleiviai ateitininkai „Džiuge“ !

Kategorija: Renginiai

    Apsnigtais, siaurais Telšių miesto keliukais būreliai jaunuolių iš įvairių Lietuvos kampelių su lagaminais bei kuprinėmis ant pečių skubėjo Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos link. Daugelis žmonių palydėjo šiuos „keistuolius“ susidomėjusiais žvilgsniais: „Ko gi šie jaunuoliai čia atvyko ir dar per žiemos atostogas ?” Aš jiems visiems su didžiausiu džiaugsmu atsakau: „Visi jie su šypsena ir maloniu jauduliu širdyje, atvirai bei   noriai veikti atvyko į Moksleivių ateitininkų žiemos akademiją (MAŽA’10)”.


   

     Moksleiviai ateitininkai per metus turi keturias akademijas skirtinguose Lietuvos miestuose. „MAŽA’10“ buvo sutarta organizuoti Telšiuose, “Džiugo” mokykloje. Kaip žinia, Ateitininkija – katalikiška organizacija, praėjusiais metais perkopusi šimtmetį, taigi moksleivių ateitininkų akademijose nepamirštami penki ateitininkų principai: KATALIKIŠKUMAS, ŠEIMIŠKUMAS, VISUOMENIŠKUMAS, INTELIGENTIŠKUMAS bei TAUTIŠKUMAS. Šių principų laikomasi per įvairius užsiėmimus. Akademijų tikslas – ugdyti veržlų, trokštantį žinių, katalikišką bei akademinį jaunimą. Dėl šios priežasties programoje svarbią vietą užima paskaitos, susijusios su akademijos tema (šįkart: „Esame pašaukti būti žemės druska“) bei įvairios diskusijos po paskaitų. Norint viską papasakoti apie akademijas prireiktų daug popieriaus, rašalo bei laiko viską užrašyti. Aš tik trumpai pristatysiu MAŽA’os svarbiausias programos dalis.
    Šioje akademijoje klausėme puikių paskaitų lyderystės tema. Daug diskutavome, vaidinome, vykome į ekskursijas po Telšius. Vieni į miestą žvelgė iš istorinės pusės, kiti- iš architektūrinės. Taip pat turėjome galimybę save išbandyti įvairiose dirbtuvėse, galėjome pasirinkti, kur tas kelias dienas dirbsime. Buvo įvairiausių – nuo retorikos, teatro iki animacijos. Aš priklausiau animacijos dirbtuvėms, kūrėme filmukus iš daugybės nufotografuotų kadrų. Žaidėme smagius žaidimus. Miegojome klasėse ant grindų. Jūs net neįsivaizduojate, koks keistas jausmas rytą išgirsti prasiveriančias klasės duris, komendanto balsą, raginantį keltis, o galiausiai pabudus suvokti, kad tu esi savo matematikos kabinete.
    Akademija vyko gruodžio 28 – sausio 1d., taigi Naujuosius metus tradiciškai sutikome akademijoje, tiksliau, Katedroje klausėmės šv. Mišių. Po jų per didžiulius sniego kalnus skubėjome į mokyklą, kur mūsų laukė karšta arbata, vaisiai bei įvairūs skanumynai (jokio alkoholio!). Šokome, žaidėme, dainavome iki paryčių. Deja, sausio 1d. teko skirtis, tačiau kiekvieno širdyje buvo įžiebta kibirkštėlė, kuri, tikiu, dar teberusena ir rusens iki MAPA’os (moksleivių ateitininkų pavasario akademija).
    Apskritai moksleivių ateitininkų akademijos yra didžiulis gėrio šaltinis. Pabuvęs jose, atsigauni tiek dvasiškai, tiek fiziškai. Tačiau suprasti gali tik tie, kurie tai patyrė. Todėl linkiu visiems įsitraukti į Ateitininkijos veiklą.
    Labai džiaugiuosi bei noriu padėkoti ,,Džiugo” administracijai, kad sutiko priimti moksleivius ateitininkus. Mano galvoje dabar be perstojo sukasi viena mintis: „Noriu į MAPA!“

Elvyra Tepelytė, 11a klasė
Nuotraukos Eglės Velykytės.