Mainų savaitė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mainų savaitė

Kategorija: Renginiai

Kovo 28 – balandžio 1 dienomis vyko Telšių rajono mokinių parlamento organizuojama „Mainų savaitė 2011“. Joje aktyviai dalyvavo daugelis Telšių miesto mokyklų: „Žemaitės“ ir „Vincento Borisevičiaus“ gimnazijos, „Germanto“, „Atžalyno“, „Džiugo“, „Kranto“, „Ateities“ vidurinės mokyklos. Ši mainų savaitė rengiama jau antrus metus iš eilės ir sulaukia didelio populiarumo tarp mokinių, kurie nori pajausti kitos mokyklos dvasią.. Kiekvienas dalyvis gali iš arčiau susipažinti su lankomos mokyklos tvarka, mokytojais ir mokiniais.

Šiais metais pas mus svečiavosi mokiniai iš Telšių „Žemaitės“ gimnazijos: Ema Apanavičiūtė , Eva Jucevičiutė ir Gintarė Juškaitė iš 1a klasės, Ramunė Šaluchinaitė, Justina Znotinaitė, Gintarė Gerulaitytė iš 2a klasės, Greta Joneliūkštytė ir Kristina Kniukštaitė iš 3a bei Monika Juškaitė ir Amandas Juška iš 3c klasės. Daugelis jų pastebi mūsų mokyklos pliusus: nuoširdžius mokytojus, šiltą, atmosferą ir linksmus, draugiškus bendraklasius, i minusus – per ilgas trumpąsias pertraukas (kurios trunka 10 min) ir rūbinę.

Mūsų mokyklos mokinės taip pat dalyvavo šioje mainų savaitėje. Agnė Pučkoriutė, Milda Ruikaitė, Dovilė Žilinskytė, Raminta Antanavičiutė, Rita Pociutė, Jurga Mikniutė, Viktorija Leščiauskytė, Roberta Barkauskaitė, Eimantė Kažukolovaitė ir Živilė Kačinskytė keliavo į Telšių „Vincento Borisevičiaus“ gimnaziją. Daugelis jų džiaugiasi, kad galėjo susipažinti su šios mokyklos maloniais mokytojais. Taip pat joms patiko, kad pertraukos buvo trumpos ir visi turėjo savo klases.

Paklausti, kaip vertina pačią „Mainų savaitę“,  visi,  tiek atvykę,  tiek išvykę iš mūsų mokyklos vienu balsu taria, jog tai yra neįkainojama patirtis, kai gali palyginti ir įvertinti mokyklas, pamatyti „kitokį“ negu kasdieninį mokyklos gyvenimą, taip pat gali susirasti naujų draugų bei susitikti senų pažįstamų. Daugelis jų mielai dalyvautų ir kitais metais.

Balandžio 1 dieną vyko „Mainų savaitės 2011“ baigiamasis renginys, kuriame buvo išsakyti visi pastebėjimai apie lankytas mokyklas. Mokiniai pristatė filmukus apie mokyklą, kurioje svečiavosi, taip pat vyko viktorina. Sveikiname mūsų mokyklos atstovus, kurie laimėjo garbingą pirmąją vietą! O už šią akcią  dėkojame  organizatoriams.