Krepšinio turnyras @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Krepšinio turnyras

Kategorija: Renginiai

 

Moksleivių komanda2011 m. rugsėjo paskutinę savaitę Telšių „Džiugo“ vidurinėje mokykloje sporto klubas „Džiugietis“ organizavo krepšinio turnyrą skirtą Tarptautiniai mokytojų dienai paminėti, kuriose tradiciškai dalyvavo keturios komandos: Telšių kunigų seminarijos, „Džiugo“ vid. m-klos tėvų, mokytojų ir moksleivių komandos.

Varžybos buvo vykdomos rato sistema. Pirmieji kovas pradėjo „Džiugo“ vid. m-klos mokytojų ir moksleivių komandos, kurios baigėsi rezultatu – 59:63. Antrose varžybose susitiko Telšių kunigų seminarijos ir „Džiugo“ vid. m-klos tėvų komandos. Šiose varžybose pirmus du kėlinius kova vyko taškas į tašką ir tik trečiajame kėlinyje tėvų komandai pavyko atitrūkti nuo savo varžovų ir rungtynes baigė rezultatu – 38:56. Sekančią dieną susitiko mokytojų ir tėvų komandos. Tarp šių komandų visuomet vykdavo atkaklios kovos ką ir parodė šios varžybos. Nuo pat rungtynių pradžių nė vienai komandai nepavyko atitrūkti nuo savo varžovų ir tik antroje rungtynių pusėje geriau sužaidę mokytojų komanda iškovojo pergalę rezultatu – 52:44. Paskutiniąją varžybų dieną pirmieji kovas pradėjo mokytojų ir Telšių kunigų seminarijos komandos. Šiose varžybose didelės intrigos nebuvo, nes mokytojų komanda nesunkiai įveikė savo varžovus rezultatu – 89:42. Antrose varžybose susitiko tėvų ir moksleivių komandos. Deja tėvų komanda nesugebėjo pasipriešinti mokinių komandai ir pralaimėjo varžybas rezultatu – 41:59. Paskutinės varžybos vyko tarp mokinių ir Telšių kunigų seminarijos komandų. Abiems komandoms šios varžybos buvo tik formalumas, nes jau buvo aišku kokias vietas užėmė komandos. Ir šiose varžybose mokinių komanda įveikė savo varžovus rezultatu – 79:15.
Šiame turnyre ketvirtąją vietą iškovojo Telšių kunigų seminarija, trečioji vieta atiteko tėvų komandai, antrąją vietą iškovojo mokytojų komanda ir šio turnyro nugalėtojais tapo mokinių komanda.
Po šių varžybų įvyko turnyro uždarymas kur sporto klubo „Džiugietis“ pirmininkas Eugenijus Jesinas padėkojo komandoms už gražias kovas ir palinkėjo, kad ir sekančiais metais vėl susitiktų tos pačios tradicinės komandos, taip pat, kad šis turnyras gyvuotu dar ilgai. Po sveikinimo žodžių komandos prizininkės buvo apdovanotos medaliais, turnyro naudingiausi žaidėjai asmeniniais prizais, o komandai nugalėtojai įteikta taurė.
Komandų naudingiausiais žaidėjais buvo pripažinti šie krepšininkai: Telšių kunigų seminarijos komandoje Evaldas Balbuckas, tėvų komandoje Rolandas Rumbutis, mokytojų komandoje Darius Gedmintas ir mokinių komandoje Henrikas Majus.