Išvyka į Telšių rajoninio laikraščio „Telšių žinios“ redakciją @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Išvyka į Telšių rajoninio laikraščio „Telšių žinios“ redakciją

Kategorija: Informacija

red1 Š.m. gegužės 23d. mes, Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos 9a klasės mokiniai, kartu su istorijos mokytoja V. Urlovaite vykome į laikraščio „Telšių žinios“ redakciją.  Per pilietiškumo pagrindų pamokas, nagrinėdami modernios, demokratinės Lietuvos požymius, įgyjame žinių ir apie žiniasklaidą. Jau žinome, kad šiuolaikiniame pasaulyje ji skambiai tituluojama ,,ketvirtąja valdžia“, nes gali daryti įtaką formuojant viešąją nuomonę, kontroliuoti valdžios institucijas, kritikuoti blogai dirbančių pareigūnų veiklą. Per pamokas mokomės analizuoti ir kritiškai vertinti žiniasklaidoje svarstomas problemas ir pateikiamą informaciją.
Išsamiai išnagrinėjus minėtas temas, kilo idėja nuvykti į redakciją ir  kuo daugiau sužinoti apie žiniasklaidą iš šioje srityje dirbančių žmonių.
Atvykus į ,,Telšių žinios‘‘ redakciją, mus pasitiko pati laikraščio redaktorė Vilima Meškauskienė. Ji supažindino su devyniais darbuotojais bei jų darbu laikraščio leidyboje. Sužinojome, kaip yra leidžiamas  laikraštis, kokių  gali kilti problemų.  Redaktorė išsamiai atsakė į mūsų pateiktus klausimus. Įdomu buvo išgirsti, kokie charakterio bruožai bei gebėjimai reikalingi, kad būtum geras žurnalistas ar laikraščio maketuotojas.
Redaktorės V.Meškauskienės dėka gavome daug naudingos informacijos, kurią galėsime panaudoti gyvenime ir, be abejo, per kitas pilietiškumo pagrindų pamokas. Iš redakcijos grįžome kupini įspūdžių.
Už malonų priėmimą ir įdomų pokalbį sakome nuoširdų ačiū laikraščio redaktorei Vilimai Meškauskienei bei visam redakcijos kolektyvui.

9a klasės mokinės Ž. Petrauskaitė, D. Malinauskaitė