Europos kalbų diena mokykloje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Europos kalbų diena mokykloje

Kategorija: Renginiai

kalbosSvarbiausi ES kalbų politikos dokumentai akcentuoja, jog „kalbos mokėjimas yra vertingas turtas šiandienos globalizuotame pasaulyje“, taip pat remia daugiakalbystę ir teigia, kad „kelias kalbas mokantys piliečiai gali geriau pasinaudoti integruotoje Europoje teikiamomis mokymosi galimybėmis“ bei siekia, „kad kiekvienas ES pilietis, be gimtosios kalbos, galėtų kalbėti bent dviem užsienio kalbomis“:
(http://ec.europa.eu/education/languages/eu-language-policy/ Nuo 2001-ųjų metų rugsėjo 26-ąją minime Europos kalbų dieną bei ypatingą dėmesį skiriame Europos kalbų pažinimui, skatiname jų mokymąsi.
Kaip ir kasmet ši diena paminėta ir mūsų mokykloje. Po trijų pamokų mokiniai turėjo puikią galimybę išbandyti savo jėgas viktorinose anglų, prancūzų, rusų ir vokiečių kalbomis tam skirtuose ir tų šalių atributika puoštuose kabinetuose, kur laukė ne tik užduotys, bet ir skanėstai, prizai. Po keturių pamokų į „Kalbų žinovų mūšį“ buvo pakviesti mokytojai. Dvi komandos azartiškai atsakinėjo į klausimus apie Europos kalbas ir draugiškai jį laimėjo.
Norėtųsi priminti, kad Europa yra ir visada bus daugiakalbė. Kalbų mokymasis atveria žmonėms naujas galimybes. Tai daryti gali visi.

Anglų kalbos mokytoja Rasa Blaževičienė