"„ESFT–TAU“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

"„ESFT–TAU“

Kategorija: Informacija

Rugsėjo 30 dieną po dviejų pamokų į Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos kiemą įriedėjo autobusiukas su piešinukais ir užrašu esf TAU. Mokyklos mokinius suintrigavo neįprasta kiemo dekoracija. Ir mažesnių ir vyresnių klasių mokiniai apsupo autobusiuką, nes visiems buvo įdomu paliesti, susipažinti, spėlioti „o kas gi čia bus?“ Iš autobusiuko išlipo jaunuoliai, vilkintys mėlynos spalvos rūbus su geltonomis žvaigždėmis. Įžvalgūs mokyklos bendruomenės jaunieji nariai atspėjo, kad reiškinys betarpiškai  susijęs su Europos Sąjungos veikla. Atvykusieji jaunuoliai informavo, kad Europos Socialinio Fondo Agentūra (ESFA) kartu su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pradėjo  informacinį turą po Lietuvą, kurio metu bus pristatoma Europos socialinio fondo (ESF) veikla  Lietuvoje, reprezentuojami sėkmingai įgyvendinti ESF projektai, jų teikiama naudą žmogui, naujos galimybės ir ateities perspektyvos. Pagrindinis turo po Lietuvą „ESF – TAU“ tikslas – padėti suprasti, jog ESF yra šalia: ESF skirta Tavo sveikatai, Tavo saugumui, Tavo patogumui, Tavo tobulėjimui.

ESF veiklą Lietuvoje kuruoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Švietimo ir mokslo ministerija, LR Vidaus reikalų ministerija, projektus administruoja – Europos Socialinio Fondo agentūra (ESFA). Nuo 2007 – 2013 m. ES struktūrinės paramos laikotarpio pradžios įgyvendinama virš 1000 projektų, kurių bendra investicijų suma viršija 2,1 mlrd. litų. Iš viso iki 2013 metų ESF projektams Lietuvoje finansuoti numatoma skirti virš 3,2 mlrd. litų.
Atvykę ESF atstovai ne tik patys pasakojo apie turo tikslą ,bet ir surengė viktoriną mokiniams apie Europos Sąjungą. Patys aktyviausieji buvo pradžiuginti dovanėlėmis, prizais.
Džiaugiamės ir didžiuojamės savo moksleiviais, kurie domisi Europos Sąjungos fondų veikla, įgyvendinamais projektais, įžvelgia ateities perspektyvas ir naudą, įsisavinant lėšas ir projektų metu sukurtus produktus.

Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos
Pavaduotoja užklasiniam darbui
Romualda Galinauskienė