Edukacinė išvyka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Edukacinė išvyka

Kategorija: Informacija

Džiugiečiai, 8-12 klasių mokiniai, gruodžio 12 dieną vyko į Vilnių. Edukacinę išvyką organizavo mokyklos socialinių mokslų grupė. Mokinius lydėjo istorijos mokytojos: Nomeda Laukaitienė, Vida Urlovaitė bei mokyklos pavaduotoja Roma Toleikienė ir socialinė pedagogė Isidora Stoniene.

Kelionės maršrutas buvo suplanuotas, tad lankėmės Vilniaus Katedros požemiuose, turėjome galimybę pamatyti Mindaugo laikų bažnyčios pamatus, laidojimo kriptas, seniausią Lietuvoje rastą freską. Įdomu buvo apsilankyti ir puošniausioje šv. Kazimiero koplyčioje.

Vėliau mūsų istorinis maršrutas sustojo ties Krašto apsaugos ministerija Vilniuje, kur mus pasitiko ryšių su visuomene vyr. specialistas kapitonas Darius Toleikis. Jis papasakojo apie krašto apsaugą, karines tarnybas ir aprodė krašto apsaugos ministerijos patalpas. Mums labai pasisekė, nes galėjome stebėti, kaip buvo priimamas Danijos gynybos ministras. Akį traukė įspūdingai atrodanti garbės kuopa.

Paskutinis mūsų kelionės taškas buvo Lietuvos Respublikos Seimas. Ten Vytautas Gapšys, Darbo partijos frakcijos seniūnas, pasakojo apie politines partijas, darbo seime specifiką. Vėliau aprodė didžiąją dalį seimo posėdžių salių, žurnalistų kambarius ir konferencijos salę. Pasivaikščioję senamiesčio gatvėmis ir pasigrožėję vakarėjančiu Vilniumi, grįžome į namus kupini įspūdžių ir smagiai praleidę dieną.

Roberta Š. Ir Eglė K. 11 klasė