Edukacinė išvyka į parodą „Mokykla 2011“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Edukacinė išvyka į parodą „Mokykla 2011“

Kategorija: Informacija

Ūkanotą lapkričio 4-osios rytą masė „Džiugo“ vidurinės mokytojų, glausdami rankinėse termosus, gebančius išsaugoti karštą arbatą, rinkosi mokyklos kieme ir viltingai laukė autobuso, – maršrutu: Telšiai – Litexpo, „Mokykla 2011“, Vilnius.
Mokytojai, alkani žinių, troškimo pažinti, tobulėti, būti novatoriškais, kūrybiškais mokytojais veržėsi į pirmą kartą organizuojamą parodą – „Mokykla 2011“. Parodų centro aikštelė panašėjo į Baltijos kelio dalyvių simpoziumą. Minia, laukianti bilieto, tarsi burtažodžio ar pin kodo į žinių meką. Tik meka labiau pasirodė panaši į modernią informacinių technologijų bazę, pritaikytą šiuolaikinei itin moderniai mokyklai. Interaktyvios klasės, kuriose rengiamos improvizuotos gamtos, geografijos, biologijos, užsienio kalbų, menų, fizikos, matematikos ir istorijos pamokos. Mikroskopai su skaitmeninėmis kameromis kaustė biologų ir chemikų akį, o fizikų demonstruojami robotai nepaliko abejingų.
Modernus technikos amžius neleidžia sustoti laike, neleidžia apsnūsti, bet mokytojų, nuvargintų naujovių, akys gęsta. Galbūt mūsų mokyklos pavargusios nuo tinklo pertvarkų, nuo programų atnaujinimo, nuo bandymų susikurti mokymo sistemas, nuo nesibaigiančių bandymų – būti patrauklia, modernia, liberaliai mąstančia bendruomene.
Mūsų mokytojai, nors kartais pavargstantys, nuliūstantys, bet kovotojai, kasdien maištaujantys prieš nuolatinį neigiamą požiūrį, baimę, abejingumą, prisitaikėliškumą ir apatiją. Laimei, turintys puikius sąjungininkus: Intelektą, Smalsumą, Tėvų paramą, Individualumą, Kūrybingumą, Tikėjimą, Meilę ir Juoką.

Telšių „Džiugo“ vidurinės mokyklos
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja
Rita Kasparavičiūtė