Bendradarbiavimo skatinimo mokymai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Bendradarbiavimo skatinimo mokymai

Kategorija: Renginiai

Pakviestos Rokiškio švietimo centro, Germato ir Džiugo mokyklos dalyvavo bendradarbiavimo skatinimo mokymuose, kurie vyko kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“. Džiugo mokyklos komandą sudarė du mokytojai, šeši mokiniai ir vienas tėvelis. Be Telšių dalyvavo Rokiškio ir Kaišiadorių mokyklos. Iš viso – 60 žmonių.
Apmokymus sudarė trys dalys (vykusios atskiromis dienomis): patyriminis žygis, kūrybinė laboratorija, simuliacinis žaidimas. Tik atvykus ir užsiregistravus buvome pakviesti į bendrą auditoriją. Pristatyta lektorių komanda ir dienotvarkė. Mokymai prasidėjo grupių sudarymu. Visų mokyklų atstovai sumaišyti ir suskirstyti į visiškai naujas komandas.

Nors visų užsiėmimų būta įdomių, tačiau didžiausią įspūdį paliko patyriminis žygis. Jį vedė Hubertas ir Jolanta Bliujai, geriau žinomi kaip „Haski“ veislės šunų auginimo pradininkai Lietuvoje bei „Nuotykių akademijos” kūrėjai. Patyriminis žygis susidėjo iš įvairių, atsakomybės jausmą, loginį mąstymą, bendradarbiavimą ir pasitikėjimą lavinančių ir ugdančių  užduočių.

Kūrybinėje laboratorijoje klausėmės įdomios paskaitos, diskutavome, mokėmės priimti ir nekritikuoti kito nuomonės, užsiiminėjome įvairiomis praktinėmis užduotimis, lavinome kūrybišką mąstymą, mokėmės dirbti grupėse, tobulinome socialinius bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, sužinojome apie W. Disney idėjų ir sprendimų ieškojimo metodą, praktiškai išbandėme „smegenų šturmą“.

Simuliacinių žaidimų metu nagrinėjome mokyklos bendruomenės valdymo klausimus, analizavome bendravimo ir mokymosi formas, turėjome progą pabūti kitų asmenų, pvz. mokyklos direktoriaus, švietimo ministerijos atstovės, tėvelių vietose. Neapsiėjome be bendradarbiavimo ir įsiklausymo.

Mokymai baigėsi pažymėjimų įteikimu ir bendromis nuotraukomis.

Greta Bublauskaitė ir Tomas Ubartas