Žemės dienos paminėjimas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Žemės dienos paminėjimas

Kategorija: Renginiai

Kovo 20 dieną (šeštadienį) mūsų mokykloje buvo paminėta Žemės diena. Renginį suorganizavo geografijos mokytojas su savo jaunųjų turistų būrelio nariais. Ryte, visiems įeinantiems į mokyklą buvo dalinami lapeliai ir prašoma parašyti trumpą palinkėjimą Žemei, kurį galėjo įmesti į tam specialiai pastatytą dėžę. Visi palinkėjimai neliko neperžiūrėti. Patys išradingiausi pakabinti geografijos kabinete esančiame stende. Kiekvienas mokytojas apdovanotas pavasario simboliu – sėklų maišeliu. Prieš pirmąją pamoką, jaunieji turistai, laikydami rankose varpelius sugūžėjo į lauką. Trumpai pristačius šios dienos minėjimo svarbą, skambant varpeliams, iškelta Žemės vėliava.

Po 4-ių pamoką į aktų salę buvo kviečiami mokiniai turintys žalios spalvos simbolį (drabužį, papuošalą ir pan.). 8-okų ir 9-okų sukurtų plakatų apsuptyje visi „žalieji“ įsiamžino bendroje nuotraukoje. Malonu, kad į fotosesiją nepabijojo įsijungti ir mūsų gerbiamas mokyklos direktorius bei šokių vadovė.

Be plakatų darymo, geografijos pamokų metu, mokiniai žiūrėjo Žemės dienai skirtą filmuotą medžiagą. Po peržiūros ir diskusijų, atskirom grupelėm pateikta užduotis – sukurti laišką Žemei. Visi laiškai garbingai sukabinti šalia palinkėjimų, kabineto stende.