PROJEKTO „UŽ GYVENIMĄ BE TABAKO“ PRISTATYMAS @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

PROJEKTO „UŽ GYVENIMĄ BE TABAKO“ PRISTATYMAS

Kategorija: Informacija

Gegužės 25 dieną Telšių „Džiugo“ vidurinėje mokykloje vyko projekto „Už gyvenimą be tabako“ pristatymas, kurio metu mokiniai skaitė pranešimus apie vykdytą veiklą, buvo apdovanoti konkursų nugalėtojai.
soc1 soc2

Projektas buvo vykdomas balandžio-gegužės mėnesiais. Projekte dalyvavo 2 -11 klasių mokiniai. Gegužės 12 d. vyko debatai su Telšių „Žemaitės“ gimnazijos komanda tema „Ar tikrai reikia kovoti su rūkymu ?“.

Visą gegužės mėnesį vyko  rašinių konkursas „Metu rūkyti“. Gauta daugiau nei 20 rašinių, iš kurių geriausiais pripažinti:

  • I vieta 7 c klasės mokinės Šilytės Eiprilės rašinys „Mano gyvenimo istorija“
  • II vieta 6d klasės mokinės Krauzaitės Dalios rašinys „Rūkymas – tai rūkstanti ateitis“
  • III vieta 6d klasės mokinės Bumblauskytės Vytautės rašinys „ Ar tikrai rūkyti madinga“.

10 klasių mokiniai atliko tyrimą „Rūkymo paplitimas mūsų mokykloje“. Patys dešimtokai sukūrė anketą, apklausė 274 mokinius ir patys padarė tyrimo analizę.
9 klasių mokiniai atliko sociologinį tyrimą „Ką žinote apie rūkymo žalą?“  kurio metu apklausė 147 suaugusius Telšių miesto gyventojus. Išgirdo daug įdomių ir įvairių nuomonių apie rūkančius mokinius, rūkymo daromą žalą organizmui bei kaip kovoti su šia problema.
Taip pat vyko konkursas „Metu rūkyti“, kuriame dalyvavo 2 mokiniai, kurie buvo pasiryžę mesti rūkyti. Nugalėtojas laimėjo 2 dienų kelionę į Lenkiją. Kad galėtume išaiškinti nugalėtoją bendradarbiavome su Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centru bei VŠĮ D&DM, kurių pagalba gavome aparatą VIKO + su kuriuo patikrinome konkurso dalyvių CO. Konkursą laimėjo dvyliktokas.

Vyko ir piešinių konkursas „ Mes už žemę be tabako“. Gražiausius piešinius atrinko kompetentinga komisija. Gražiausiais piešiniais pripažinti:

  • I vieta Eglės Šeštokaitės11d kl. ir Ugnės Kavaliūnaitės 4b kl. piešiniai
  • II vieta Pauliaus Pamiškio 10a kl. ir Erikos Beržanskytės  4a kl. piešiniai
  • III vieta Gintarės Rupšytės 8c kl. ir Viliaus Šiaulio 3c kl. piešiniai.

Visų vienuoliktų klasių mokiniai  buvo pasiskirstę užduotimis: vieni aiškinosi kokio pobūdžio informacija apie rūkymą mokiniams aktuali, apie tai kaip mesti rūkyti, kokios pagalbos galima tikėtis, o kiti šios informacijos ieškojo, atrinko ir susistemino. Plačiau apie tai žiūrėti čia
Dėkojame visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo.

Soc pedagogės I.Stonienė ir A.Lapinskienė