Mokytojų šventė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mokytojų šventė

Kategorija: Renginiai

„Džiugo” vidurinės mokyklos mokytojai Tarptautinę mokytojo dieną buvo maloniai nustebinti, nes ji buvo netikėta, kupina įvairiausių staigmenų ir siurprizų. O už visa tai kaip ir kasmet, taip ir šiemet buvo atsakingi mokyklos dvyliktokai ( šiemet jų beveik šimtas, tai genialių idėjų tikrai netrūko).

Ankstyvą profesinės šventės rytą prie mokyklos durų visų mylimus ir gerbiamus mokytojus pasitiko švelnūs fleitos garsai ( džiaugiamės, kad turime profesionalią atlikėją dvyliktokę Aistę Jakutytę), šventiškai pasipuošę  ir besišypsantys dvyliktokai. Jie,  prisegę šventines etiketes ir įteikę visomis vaivorykštės spalvomis mirgančių kardelių, palydėjo pedagogus į mokytojų kambarį. Čia jų jau laukė dar viena staigmena – įsakmus skelbimas apie etatų mažinimą mokykloje, todėl visi išklausyti nutarimų  buvo pakviesti į mokyklos aktų salę… Kol visa administracija ir visi mokytojai lipo laiptais į antrą aukštą, įvyko metamorfozė – mokiniai tapo mokytojais ir valdžios atstovais, o mokytojai – mokiniais. Todėl salėje dvyliktokai nusprendė truputį atsirevanšuoti ir pateikė “mokinukams” labai rimtas egzamino užduotis… tik buvo pažadėta, kad visiems už tas kančias bus atlyginta, nes po pamokų laukia klasės valandėlė “Ant ratų”.
Ir iš tiesų kad ir kokios buvo sunkios užduotis, kad ir kaip mokytojams  “nesmagu buvo sėdėti salėje be švarkų ir raudonuoti” prieš naująsias socialines pedagoges ir išklausyti “direktoriaus“ pabarimų, žadėtosios  staigmenos sulaukė visi norintieji.
Po pamokų šalia mokyklos mokytojų jau laukė autobusas su užrašu “Atsargiai. Važiuoja “Džiugo” mokytojai”.  Linksmai nusiteikę, bet dar nežinodami, kur bus nuvežti, mokytojai dairėsi pro langus bandydami atspėti kelionės tikslą, kurio neišdavė ir ekskursijos vadovas – dvyliktokas Aurimas Strižanas. Tik nuvažiavus apie 15 kilometrų, vairuotojas buvo priverstas sustabdyti autobusą, nes  jau iš tolo pamatė  labai nuoširdžiai stabdantį pakeleivį. Mokytojams sutikus, autobuse atsirado dar vienas norintis keliauti nežinoma kryptimi…O tai buvo visų gerbiamas ir gerai žinomas Telšių miesto žydelis, kuris visos kelionės metu neleido nė vienam likti surūgusiam, nepastebėtam ar neapdovanotam. Be to, jis parodė svarbiausią posūkį  į neseniai restauruotą Pavirvyčio dvarą (džiaugiamės, kad šeimininkai Mikalauskai taip svetingai sutiko ir mus, dvyliktokus, ir mūsų mokytojus), kuriame mokytojų laukė dvyliktokai, paruošę jiems ekskursiją po dvaro apylinkes – net iki storiausio Lietuvoje ąžuolo, dar glėbį  linksmų užduočių, smagų koncertą (Remigijaus, Žygimanto ir Aistės dainų),  gausų vaišių stalą ir gerą nuotaiką…
Smagu buvo stebėti, kaip  mūsų mokytojai noriai atliko užduotis, kaip maloniai priėmė sveikinimo žodžius, kaip gausiais aplodismentais sutiko moksleivių išrinktą Geriausią mokytoją Nomedą Laukaitienę, kuriai  dvyliktokė Vaida Gaurilovaitė įteikė pačios pagamintą diplomą.

Džiugu, kad „Džiuge“ yra išradingų ir kūrybingų dvyliktokų, kuriems buvo malonu padovanoti šventę savo mokytojams.

Žygimantas