IŠVYKA Į TELŠIŲ RAJONO SAVIVALDYBĘ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

IŠVYKA Į TELŠIŲ RAJONO SAVIVALDYBĘ

Kategorija: Informacija

sa1 sa2 sa3

Vieną lapkričio popietę mes, 9a kl. mokiniai, kartu su klasės auklėtoja ir istorijos mokytoja surengėme išvyką į Telšių rajono savivaldybę. Mūsų tikslas buvo susipažinti su savivaldybės institucijomis, sužinoti pagrindines jos funkcijas.
Ten mus pasitiko Bendrojo skyriaus vedėja. Ji nuvedė mus pas savivaldybės vyriausiąjį architektą A. Žebrauską, kuris papasakojo apie Telšių miesto ateities planus, kokie atsiras pastatai, kada galėsime tiltu nueiti link Masčio ežero salos. Po įdomaus pokalbio su architektu nuėjome į konferencijų salę, kur sužinojome, kaip vyksta tarybos posėdžiai. Taip pat pabuvojome Švietimo ir Finansų skyriuose, sužinojome, kiek ten dirba žmonių, jų sprendžiamus klausimus. Galiausiai pabuvojome savivaldybės direktoriaus ir mero kabinetuose.
Išvyka buvo įdomi ir naudinga, nes per pilietiškumo pagrindų pamokas mokomės apie vietos savivaldą, jos funkcijas. Telšių rajono savivaldybėje sužinojome, kad Savivaldybės tarybą  sudaro 27 nariai, sprendžiama apie 80 klausimų, yra 6 komitetai, 11 komisijų.