,,EUROPOS DEBATAI – 2010“. @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

,,EUROPOS DEBATAI – 2010“.

Kategorija: Informacija

Šių metų lapkričio 9 dieną Socialinių mokslų kolegijoje, Telšių filiale, vyko ,,EUROPOS DEBATAI – 2010“. Tikslas – skleisti Europos debatų idėją ir skatinti aktyvius regionų gyventojus argumentuotai išsakyti savo nuomonę su Europa susijusiais klausimais.

Į šiuos debatus buvo pakviesta ir mūsų mokyklai atstovaujanti moksleivių komanda, kurią sudarė: Monika Rupšytė, 11d. kl., Mantas Skrodenis, 11g. kl., Simona Laurinavičiūtė, 11c kl.

Sirgaliai: Karolis Root, 11c kl., Tomas Vaičiukas ,11b. kl., Auksė Baranauskytė, 11d. kl.

Vadovas – istorijos mokytojas R. Kazakaitis

Atrankinės kovos debatai vyko dviem etapais. Mūsų mokyklos komandai teko varžytis su Socialinių mokslų kolegijos studentų komanda. I etape mūsų mokyklos atstovai pasižymėjo sumanumu, buvo labai gerai pasiruošę, skaitė savo pranešimus, tiksliai ir aiškiai atsakinėjo į oponentų pateiktus klausimus ir pateko į II etapą.

II etape rungėsi su Telšių Žemaitės gimnazijos moksleivių komanda. Šiame etape mūsų mokinukai pralaimėjo, bet vis dėlto jie liko labai patenkinti, kad turėjo galimybę pirmą kartą dalyvauti debatuose. Mūsų mokiniai ketina kurti debatų klubą, tad visus norinčius 9 – 11 klasių mokinius maloniai kviečiame dalyvauti. Kreiptis į mokytoją R. Kazakaitį.

Skaityklos vedėja J. Pronskienė