Ekstremali ekskursija @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ekstremali ekskursija

Kategorija: Informacija

Šių metų lapkričio ketvirtą dieną 9a ir 10a klasių mokiniai vyko į edukacinę, pramoginę ekskursiją uostamiestyje.
Pažintis su Klaipėda prasidėjo Pilies muziejuje, kuriame, susiskirstę į grupes, galėjome susipažinti su senosiomis Vėlinių tradicijomis bei žvakių liejimo technikomis ir dalyvauti edukacinėje programoje „Viduramžių pramogos ir žaidimai“. Per šias pamokas ir žaidimus sužinojome apie Viduramžių epochos skirtingų žmonių luomų laisvalaikio, linksminimosi būdus, ypatybes. Viso užsiėmimo metu skambėjo tos epochos muzika, taip pat galėjome išvysti Viduramžių šokį bei išgirsti gidės dainuojamą vilaneską.

Po edukacinės programos keliavome į visų laukiamą dažasvydžio klubą. Visi nekantravome išbandyti šią daugeliui naują pramogą. Pirmiausia išklausėme instruktažo, kuriame sužinojome pagrindinę informaciją. Vėliau, susiskirstę į komandas, kovėmės bandomosiose kovose ir galiausiai prasidėjo įskaitinis turnyras. Po kiekvienos kovos grįžę iš žaidimo aikštelės dalinomės įspūdžiais bei strategijomis, džiaugėmės „Rembo“ komandos iš 10a pergale.
Dėkojame istorijos mokytojai Nomedai Laukaitienei ir biologijos mokytojai Audronei Kavalevskienei už surengtą netradicinę ekskursiją, kuri paliko daug įsimintinų įspūdžių.