Integruota etiškos lyderystės pamoka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruota etiškos lyderystės pamoka

Kategorija: Nekategorizuota

Daugiau nei metus mokiusis ir dalyvavus „Lyderių laiko“ projekte bei gilinus žinias neformaliose lyderystės studijose norisi sėkmės paslaptimis ir išmoktomis pamokomis pasidalinti su mokiniais ir padėti jiems atrasti savo stiprybes bei išsiugdyti gebėjimą jas pritaikyti tiek mokykloje, tiek ateityje pasirinktame profesiniame kelyje.

Šių metų vasario 27 d. mūsų I b klasės gimnazistai dalyvavo atviroje rajono pedagogams integruotoje etikos ir anglų kalbos pamokoje „Etiška lyderystė“, kur dirbome dvi mokytojos ir tiek gimtąja, tiek užsienio kalba pabandėme apžvelgti, kas yra etiška lyderystė, kokios pasaulyje garsios asmenybės atstovauja šiai lyderystės formai, sukūrėme provokaciją, kurios metu mokiniai grupėmis diskutavo ir priėmė sprendimus vadovaudamiesi etiškos lyderystės principais, o pabaigoje buvo paprašyti apmąstyti įgytas žinias, įvertinti jų pritaikymo galimybes ir refleksiją užrašyti žinute.

Džiugu, kad gimnazistai geranoriškai įsitraukė į veiklas, pavyko sukurti draugišką mokymuisi aplinką ir įgyvendinti visus iškeltus pamokos uždavinius. Auga nauja lyderių karta, kuri pradeda suvokti, kad tikslas yra būti kiekvienam geriausiam savo aplinkoje ir veikloje nepaminant moralės normų ir kitų žmonių gerovės. Po pamokos ir mes, mokytojos, matome mokinių norą ir poreikį toliau gilintis į lyderystės praktiką, tad drąsiai planuojame tolesnius užsiėmimus. Juk lyderiu be titulo gali būti kiekvienas!

Anglų kalbos vyr. mokytoja Ingrida Vaitkevičienė ir  etikos vyr. mokytoja Vilma Žutautienė