Švietimo ministras mūsų mokykloje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Švietimo ministras mūsų mokykloje

Kategorija: Informacija

Sausio 22 dieną, penktadienį, Telšių „Džiugo“ vidurinė mokykla sulaukė svarbaus svečio – švietimo ministro G. Steponavičiaus. Gerbiamas ministras į mokyklą atvyko kartu su savo patarėju A. Lakštausku. Susitikime dalyvavimo mokyklos bendruomenė: mokiniai, mokytojai, tėveliai, Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vadovai.

G. Steponavičius trumpai aptarė naująsias ugdymo gaires bei problematines švietimo sritis. Kalbėta apie pedagogų atlyginimą, mokyklų optimizavimo pertvarką (mūsų mokyklai, siekiančiai gimnazijos statuso, tai buvo itin svarbu), „popierizmo“ mažinimą, naujųjų ugdymo planų veiksnumą, egzaminų tvarką, abiturientų laukiančias naujoves.
Ministrui teko atsakinėti į klausimus. Tiek žemesnių klasių mokiniams, tiek abiturientams rūpėjo stojimo galimybės, populiariausios specialybės. Anglų kalbos mokytojos domėjosi galimybe supaprastinti kvalifikacinius reikalavimus neturintiems specialaus pedagoginio išsilavinimo. Neapsieita be neigiamo požiūrio į mokyklų tinklo pertvarką, kurį išreiškė pradinių klasių pedagogė ir viena iš tėvelių atstovių.
Diskusija truko apie 45 minutes (tradicinės pamokos laikas). Ministro laukė dar keletas susitikimų po kurių buvo sutarta surengti krepšinio varžybas tarp „Džiugo“ vidurinės mokyklos mokytojų ir švietimo ministro komandos. Pastarojo komanda tapo nugalėtoja. G. Steponavičius parodė mokantis netik užsiimti švietimo problemų sprendimu, bet ir drausmingai bei rezultatyviai žaisti krepšinį.