Svečių iš Švedijos vizitas mūsų mokykloje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Svečių iš Švedijos vizitas mūsų mokykloje

Kategorija: Informacija

Sausio 30 – vasario 4 d. mūsų mokykloje džiugiai sutiktos mokytoja ir keturios moksleivės iš Švedijos Orebro miesto Rigsberska mokyklos. Šešių dienų vizitas vyko pagal tarptautinę jaunimo mainų programą „Visi skirtingi, visi lygūs“. Savaitgalį sutikę svečius Rygos oro uoste pradėjome pažintinę kelionę į Žemaitiją ir savo gimtąjį miestą Telšius. Nors balta žiema ir ne pats dėkingiausias metas atskleisti savo krašto grožį, spaudžiantis šaltukas švedų neišgąsdino, mat jų šalyje būta ne ką šilčiau, o ir sniego pusnys metrą besiekiančios.

 
Pramogauti smagu, tačiau laukė ir svečiams paruošta darbinė bei pramoginė programa. Drauge su savo skubančiais į mokyklą mokiniais pakvietėme ir kolegas švedus apsilankyti ir sudalyvauti vedamuose užsiėmimuose bei pamokose. Visų pirma svečius sutiko ir draugiškai pasveikino mokyklos direktorius Mindaugas Sabaliauskas bei pavaduotojos, ir mokytoja Valė Beržienė, su kuria švedų grupelė dar turėjo progos pabendrauti ir drauge pasidarbuoti akcijos „Visi skirtingi, visi lygūs“ metu rinkdami lėšas nukentėjusiems Haityje. Taigi dieną pradėjome dar kartą pažintimi su Lietuva, kaip svetinga, perspektyvia ir pramogų kupina šalimi, ir pristatėme Telšių miesto istoriją bei lankytinas vietas, kurias turėdami daugiau laiko turėtų aplankyti visi besižavintys gamta ir kultūra. Kelios moksleivės išsamiai apibūdino Lietuvos švietimo sistemą ir papasakojo apie mūsų pačių mokyklą, kas labai pasitarnavo vėlesnei apskritojo stalo su mokyklos bendruomene diskusijai. Turėčiau pastebėti, kad švedų viešnagė mokykloje nevirto nuobodžia paskaita, nes jau trečiąją pamoką aplankėme savo mažuosius pradinukus ir pakvietėme svečius į anglų kalbos pamoką, kurioje užsieniečius sužavėjo klasės darbinė atmosfera. O toliau sekė netradicinio meninio šokio studija, kuri po pietų pasitarnavo kaip labai nuotaikinga mankšta. Po pietų savo kolegę mokytoją iš Švedijos mielai pakvietėmė trumpai kelionei į Viešvėnus pasigrožėti tradicine medine bažnytėle ir nuostabiu Žemaitijos kaimo vaizdu bei aplankyti garsųjį Rainių žudynių miškelį bei koplytėlę. 
O pabaigai norisi padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šios nuostabios viešnagės: organizatoriams, mokyklos administracijai, mokytojams ir mokiniams, kurie svetingai švedus priėmė į savo namus ir visiems nepagailėjusiems savo laisvo laiko bei gražių minčių, kaip užimti svečius.

Anglų kalbos mokytoja Ingrida Vaitkevičienė